Național

Primul romăn a fost rapus de noua gripa in Austria

Ziarul de Vrancea
13 nov 2009 673 vizualizări
Ministerul Afacerilor Externe a confirmat decesul n victima este un barbat de 38 de ani care lucra din martie la o firma de constructii n in Romănia, copiii nu vor mai fi vaccinati anul acesta impotriva virusului H1N1

Ambasada Romaniei de la Viena a confirmat, in baza datelor oferite de autoritatile austriece, ca un roman a murit in aceasta tara in urma contractarii virusului AH1N1. Portalul austriac de stiri Ã"“24 a relatat ca un muncitor in virsta de 38 de ani din Romania a murit simbata de gripa porcina. Romanul lucra din martie la o firma de constructii, potrivit portalului austriac. Muncitorul a anuntat saptamina trecuta ca se simte rau si ca nu se poate prezenta la serviciu, iar joi s-a internat apoi la spitalul "Kardinal Schwarzenberg" din Schwarzach, linga Salzburg. Doua zile mai tirziu, simbata, romanul a murit.

Christoph König, reprezentantul autoritatilor medicale al landului Salzburg, a declarat ca acest caz de imbolnavire a romanului a fost cu totul neobisnuit. "Infectia a evoluat foarte rapid si a dus la cresterea viscozitatii singelui. Unele vase de singe au fost astfel blocate, ceea ce a dus la dificultati respiratorii. Mai intii i-au cedat plaminii, iar apoi inima", a explicat oficialul.

Ministerul austriac al Sanatatii a anuntat pina in prezent 964 de cazuri de infectie, dar medicii sustin ca numarul real este mult mai mare, estimind peste 10.000 de cazuri doar in Viena. Romanul este al doilea caz mortal inregistrat in Austria.


Romania trece pe vaccin autohton


Ministrul interimar al Sanatatii, Adriean Videanu, sustine ca firma care produce vaccin anti AH1N1 nu-si asuma raspunderea asupra posibilelor reactii adverse. In aceste conditii, Romania nu va mai cumpara de la compania producatoare GlaxoSmithKline cele 500.000 de doze care urmau sa fie administrate copiilor. "Daca nu gasesc o solutie, vom merge pe vaccinul de la Cantacuzino. Daca nu ne intelegem cu ei, raminem pe productia interna", a precizat Adriean Videanu.

Insa nici vaccinul produs de Institutul Cantacuzino nu a parcurs toate etapele de testare, fapt pentru care nu sint cunoscute posibilele efecte adverse. Videanu a spus ca testele trebuie facute pe voluntari, iar acestia sint greu de gasit. In aceste conditii, campania de vaccinare a copiilor nu va mai putea fi inceputa pe 26 noiembrie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.