Național

Doar cazurile grave de gripa porcina vor mai primi antivirale

Ziarul de Vrancea
10 nov 2009 642 vizualizări
Nici testele pentru depistarea virusului H1N1 nu se vor face oricui

Antiviralele specifice tratarii gripei sint administrate, incepind de ieri, doar cazurilor grave de infectare cu virusul AH1N1, cazurile care nu ridica probleme urmind a fi tratate cu medicamentele uzuale, nu cu Tamiflu, a precizat pentru NewsIn dr. Adrian Streinu-Cercel. "Am intrat intr-o alta etapa a bolii, pina acum eram sub supravegherea stricta a contactilor celor bolnavi", a spus dr. Streinu-Cercel, precizind ca virusul pandemic poate dezvolta si forme usoare, care nu necesita administrarea de Tamiflu. "Au fost pacienti care s-au vindecat si fara tratament", a mai adaugat acesta.

Comitetul de coordonare pentru supravegherea imbolnavirilor prin AH1N1 a recomandat limitarea calatoriilor in afara si in interiorul Romaniei, precum si a deplasarilor scolare si extrascolare, dupa ce au fost confirmate 905 cazuri de gripa porcina, dintre care 352 sub tratament.

De asemenea, s-a decis ca Institutul de Boli Infectioase Matei Bals sa recolteze probe doar de la persoanele care prezinta semne clare ale imbolnavirii cu AH1N1, dupa ce, in ultima saptamina, din cele 713 persoane care s-au prezentat la "Matei Bals" doar jumatate aveau simptome de H1N1.

în sedinta de ieri, Comitetul a alcatuit o serie de recomandari pentru prevenirea raspindirii virusului gripal, dar a stabilit si o mai buna supraveghere a triajelor din unitatile de invatamint. Astfel, una dintre recomandari vizeaza limitarea activitatilor scolare si extrascolare, cum ar fi schimburile de experienta, mai ales cu Moldova, Ucraina si Bulgaria, dar si a deplasarilor nu doar in afara Romaniei, ci si in interiorul ei.

Directia de Control in Sanatate Publica va face verificari in scoli si in unitatile spitalicesti, pentru a se monitoriza respectarea normelor stabilite de Ministerul Sanatatii, a mai anuntat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Adrian Streinu-Cercel. Acesta a precizat ca, din cele 352 de cazuri de gripa porcina active, doua prezinta probleme, fiind vorba de doua femei internate la Iasi. Una dintre acestea este din Radauti, iar in prezent se afla la terapie intensiva, fiind ventilata mecanic, mai ales ca are si un factor de risc, si anume obezitatea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.