Național

Antonescu: 1 miliard de euro au fost aruncati de ministere ale PDL sau RAFO

Ziarul de Vrancea
6 nov 2009 685 vizualizări
Liderul PNL Crin Antonescu le-a solicitat ieri lui Traian Basescu, Emil Boc si Mircea Geoana sa explice "unde s-au dus banii de la FMI", sustinind ca 1 miliard euro au fost "aruncati" pe referendum, catre Ministerul Turismului sau RAFO.

Liderul PNL a inventariat destinatia a aproximativ 1 miliard de euro, "din lucrurile semnalate de presa". Potrivit acestuia, 330 milioane euro s-ar fi dus la "RAFO sau JAFO", reprezentind garantii de stat. "Un RAFO care era JAFO pe vremea cind era in mina lui Adrian Nastase si Viorel Hrebenciuc si care azi, sub Traian Basescu si PDL constituie o companie foarte onesta ce trebuie sprijinita", a comentat Antonescu. El a continuat, sustinind ca 200 milioane euro au fost alocati pentru proiectul de parcuri in paduri al Ministerului Mediului, peste 1 milion euro ar fi fost "aruncat oficial pentru referendumul inutil al lui Traian Basescu", 6 milioane euro "potrivit evaluarii Cotidanul" ar fi costul deplasarilor lui Traian Basescu "la toate chermezele si festivalurile din acest an, care reprezinta cazare si deplasare pentru el si anturaj", 80 milioane euro s-ar fi dus la Ministerul Turismului "pentru campaniile de imagine ale Elenei Udrea si PDL in perioada de criza, cind ar fi trebuit sa-si reduca bugetul de publicitate". In plus, liberalul a subliniat ca, in timp ce Senatul si Camera Deputatilor si-au scazut bugetul in 2009, presedintia Romaniei l-a crescut la 49 milioane euro, ca 31 milioane euro s-ar fi dus pentru un nou sediu al SPP. "La o prima strigare, inseamna cam 1 miliard de euro, unde sint restul?", a intrebat Antonescu. El a sustinut ca presedintele Traian Basescu a raspuns "evaziv legat de destinatia banilor de la fond", adaugind ca toate declaratiile acestuia "fac parte dintr-un arsenal iresponsabil destinat pacalirii alegatorilor".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.