Național

Razbunarea lui Ridzi

Ziarul de Vrancea
3 nov 2009 963 vizualizări
Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, a declarat, ieri, dupa întilnirea cu procurorii Parchetului instantei supreme, ca si-a sustinut plingerea împotriva membrilor comisiei parlamentare de ancheta si ca doreste ca acestia sa fie audiati de procurori

"Am facut o declaratie de cinci pagini in care mi-am sustinut plingerea penala impotriva celor noua parlamentari PNL, PSD si UDMR. Am explicat procedurile parlamentare si paralelismul nepermis intre comisia parlamentara de ancheta si activitatea procurorului DNA. Nu vreau sa se considere ca prin aceasta ancheta doresc sa abat atentia de la dosarul DNA, acela isi urmeaza procedura in acest moment, se lucreaza constant si continuu si apreciez stadiul avansat in care s-a ajuns", a declarat Monica Iacob Ridzi. Fostul ministru a subliniat ca doreste sa demonstreze ca ancheta comisiei parlamentare a fost ilegala si realizata in paralel cu cea a procurorilor. Ridzi a sustinut ca, potrivit articolui 74 din Regulamentul Camerei Deputatilor, ancheta parlamentara ar fi trebuit sa inceteze orice fel de audieri si activitate. Ea a mai spus ca, prin plingerea sa de la Parchetul instantei supreme, urmareste ca procurorii sa analizeze documentele din ancheta DNA cit si pe cele din comisia parlamentara, angajatii MTS fiind audiati in paralel de procurori, dar si de deputati.

Plingerea penala depusa la Parchetul instantei supreme de Monica Iacob Ridzi ii vizeaza pe membrii Comisiei de ancheta privind organizarea "Zilei Tineretului", pe care ii acuza de abuz in serviciu si incercare de a determina marturia mincinoasa. Plingerea ii vizeaza pe Alina Gorghiu, Nicolae Banicioiu, Petru Lakatos, Doina Burcau, Cristian Sorin Dumitrescu, Damian Florea, Gratiela Leocadia Gavrilescu, Bogdan Olteanu si Anghel Stanciu. Acestia au anchetat modul in care Ministerul Tineretului a cheltuit, sub semnatura ministrului Monica Iacob Ridzi, banii publici pentru organizarea Zilei tineretului si au recomandat plenului Camerei Deputatilor sa ceara inceperea urmaririi penale impotriva acesteia pentru savirsirea infractiunilor de delapidare si abuz in serviciu contra intereselor publice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.