Național

Site-ul basescu.ro a fost clonat

Ziarul de Vrancea
2 nov 2009 789 vizualizări
"De ce le e frica nu scapa" s-a transformat pentru scurt timp in "De ce ti-e frica, pasarica?" n site-ul clona a fost inchis rapid

Site-ul de campanie pentru referendum al presedintelui Traian Basescu, www.basescu.ro, a fost clonat, pastrindu-se aspectul grafic, dar parafrazindu-se mesajele sefului statului, inclusiv sloganul, care din "De ce le e frica nu scapa" a devenit "De ce ti-e frica, pasarica?". Mesajele "471 - 300 parlamentari" si "Hai la referendum!", postate pe site-ul presedintelui, au devenit, pe site-ul www.traianbasescu.ro, "1 mandat - 0 rezultate" si, respectiv, "Hai la revedere!".

"Viziunea mea pentru o dictatura sanatoasa! Vad o Romanie in care sa am mai multa putere. Ca presedinte n-am facut nimic. Dati-mi Guvernul, Parlamentul si Justitia si voi face tot ce vreau! Vad un Guvern mai suplu si mai blond. Vad un Parlament atit de mic, incit Emil Boc sa se simta mare. Vad o Romanie in care Justitia sa dea sentintele la inceputul si nu la finalul proceselor", scria pe pagina-pirat. "Vad o Romanie cu macar 300.000 de someri. Pe timp de criza, cineva trebuie sa fie sacrificat. Si n-am de gind ca aceasta criza sa fie platita din buzunarul meu sau al altor oameni cinstiti ca Adriean Videanu, Radu Berceanu sau Elena Udrea", incheie articolul principal din site-ul clona.

De asemenea, pe pagina de internet apar rubrici precum "Case pentru tineri din vinzari anterioare": "Am demonstrat ca tinerii pot avea o casa in Romania. Fiica mea Ioana are o casa de 800.000 de euro. Doar cei care muncesc cinstit fac imprumut pe 30 de ani ca sa-si cumpere o garsoniera de 40.000 de euro. Salariul este un moft. Din tunuri iti faci un rost".

La sectiunea "Oameni care ma sustin" era postata fotografia lui Omar Hayssam, iar nota de sub fotografie este un extras din stenograma unei discutii atribuite generalului Constantin Degeratu si lui Omar Hayssam, in care sirianul spune ca seful statului l-a asigurat ca nu va pati nimic in scandalul rapirii jurnalistilor in Irak, in 2005.

Pe www.traianbasescu.ro mai apareau unele indemnuri, cum ar fi: "Sa traiti bine! Ca in Trinidad Tobago", "Din succesuri in succesuri, catre marile progresuri!" sau "Vreau o Romanie a bunului sprit!".

Ieri la amiaza, clona site-ului oficial al candidatului la presedintie Traian Basescu nu mai poate fi accesata, utilizatorii fiind directionati automat de pe adresa traianbasescu.ro, pe site-ul oficial de campanie al sefului statului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.