Național

Gripa porcina ar putea interzice intrunirile publice

Ziarul de Vrancea
30 oct 2009 609 vizualizări
Ministerul Sanatatii vrea sa cumpere in regim de urgenta un milion de doze de vaccin pandemic pentru a interveni in focarele din Iasi si Bucuresti

Ministrul interimar al Sanatatii, Adriean Videanu, a declarat ieri ca in momentul de fata un comitet al ministerului Sanatatii, condus de secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, analizeaza posibilitatea instituirii unui ordin care sa limiteze numarul de intruniri publice din cauza gripei porcine. Totodata, ministerul Sanatatii intentioneaza sa achizitioneze in regim de urgenta, de pe piata internationala, un milion de doze de vaccin pandemic pentru interventia in cele doua focare, de la Bucuresti si Iasi, in acest sens luindu-se decizia de a initia o H.G. prin care sa fie alocati banii necesari. Dozele vor fi cumparate in regim de urgenta si se vor utiliza pentru imunizarea elevilor din scolile si liceele celor doua orase unde exista focare, Iasi si Bucuresti. Vor fi vaccinati, prioritar, elevii de liceu, deoarece acestia prezinta, prin frecventarea zonelor publice aglomerate, un risc mai mare de raspindire a virusului, precizeaza Ministerul Sanatatii. De asemenea, in perioada imediat urmatoare, Ministerul Sanatatii va transmite catre toate unitatile spitalicesti un nou protocol privind modul in care se va face evaluarea cazurilor A/H1N1. Ministerul Sanatatii atentioneaza populatia sa respecte recomandarile medicilor cu privire la igiena personala si recomanda evitarea aglomerarilor umane. In cazul aparitiei oricaror simptome de viroza respiratorie, trebuie evitata automedicatia si este necesar consultul unui medic. De asemenea, izolarea bolnavilor la domiciliu este foarte importanta pentru limitarea raspindirii virusului.Conform declaratiilor specialistilor, rata de atac a imbolnavirilor cu A/H1N1 poate fi de 30%, la nivel mondial, iar rata de mortalitate in cazul acestor imbolnaviri poate ajunge la 2,5%. Simptomele infectiei cu virusul gripal A/H1N1 sint asemanatoare cu cele ale virozelor respiratorii, adica rinoree, jena in git, febra de peste 37 grade, stare generala proasta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.