Național

Antonescu - primul pe buletinele de vot, urmat de Geoana, Kelemen, Basescu si Oprescu

Ziarul de Vrancea
30 oct 2009 747 vizualizări
Alegatorii care nu vor vota pentru Presedintie si la referendum in acelasi timp nu pot reveni sa voteze

Membrii BEC au tras la sorti ieri ordinea candidatilor pe buletinele de vot pentru primul tur al alegerilor prezidentiale, pe primul loc fiind Crin Antonescu, candidatul PNL, urmat de Mircea Geoana, candidatul PSD, Kelemen Hunor, din partea UDMR si Traian Basescu, actualul presedinte, sustinut de PDL. Primele locuri pe buletinele de vot apartin candidatilor sustinuti de partidele parlamentare, urmati de candidatii partidelor neparlamentare si de cei independenti. Candidatul independent la alegerile prezidentiale, Sorin Oprescu, se va afla pe a cincea pozitie pe buletinele de vot. Urmatorul candidat dupa Sorin Oprescu va fi George Becali (PNG-CD), urmat de Ovidiu Iane (Partidul Ecologist Roman), Gheorghe Manole, Corneliu Vadim Tudor (PRM), Remus Cernea (Partidul Verde), Constantin Potirca si Constantin Rotaru (Partidul Alianta Socialista). Prima pagina a buletinului de vot va contine 8 candidati, iar cea de-a doua restul de 4 candidati, buletinul avind un format A4.

Totodata, BEC a decis ca alegatorii care voteaza doar pentru unul dintre scrutine, prezidentiale sau referendum, sa nu se mai poata prezenta la urne pentru a vota si la celalalt scrutin, in situatia in care se razgindesc. De asemenea, celor care opteaza sa voteze si pentru referendum li se inmineaza in mod obligatoriu ambele buletine de vot, cel pentru reducerea numarului parlamentarilor si cel pentru Parlamentul unicameral. "Alegatorul care doreste sa-si exprime dreptul de vot la referendumul national va primi in mod obligatoriu ambele buletine de vot corespunzatoare celor doua intrebari de la referendum, neavind posibilitatea de a opta pentru una sau alta din intrebari", mentioneaza decizia BEC.

Totodata, BEC a hotarit ca "alegatorii care si-au exercitat dreptul de vot la alegerile pentru Presedintele Romaniei si la referendumul national din data de 22 noiembrie 2009, pentru ambele evenimente electorale, sau pentru unul singur dintre acestea, si carora li s-a aplicat pe actul de identitate stampila cu mentiunea > si data scrutinului, nu-si vor putea exercita inca o data dreptul la vot in data de 22 noiembrie". BEC a decis ca "introducerea unui buletin de vot in alta urna decit cea special destinata nu atrage nulitatea acestuia".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739421 zile, 6 ore, 54 minute, 43 secunde
Singurul om cu bun simt, capabil sa fie presedinte, onest si cu frica de dumnezeu
, acum 739421 zile, 6 ore, 54 minute, 43 secunde
sa vedem cine v-a ride la urma...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.