Național

Remaniere la Sanatate, Integrare si Finante

Ziarul de Vrancea
23 aug 2005 597 vizualizări
Patru ministri remaniati n doi de la PNL, doi de la PD. In mod surprinzator, de pe lista remaniatilor lipseste democrata Sulfina Barbu, ministrul Mediului, criticata deseori pentru contraperformante. A plecat vicepremierul Seculici, unul dintre apropiatii lui Traian Basescu, si a venit o alta protejata de-a presedintelui la Ministerul Integrarii - Anca Boagiu.

Liderii PNL, intruniti ieri in Biroul Pemanent National, au hotarit ca ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza, sa fie inlocuit in functie cu Eugen Nicolaescu, purtatorul de cuvint al partidului si vicepresedinte al Comisiei de buget-finante. De asemenea, la Ministerul Finantelor va fi numit Sebastian Vladescu, fost secretar de stat, in locul lui Ionut Popescu iar la Ministerul Culturii, Adrian Iorgulescu. Liderii PD au propus inlocuirea ministrului Integrarii Europene, Ene Dinga cu Anca Boagiu, vicepresedinta Comisiei de Integrare Europeana, precum si inlocuirea vicepremierului Gheorghe Seculici, cu liderul PD Hunedoara, Gheorghe Pogea. Schimbarile dorite de Alianta trebuie aprobate de Consiliul de coordonare al Coalitiei programat pentru astazi. Pina acum, partenerii de Coalitie, UDMR si Conservatorii au declarat ca nu considera necesara schimbarea vreunui ministru din aceste partide.


Nu este luata in calcul restructurarea

Calin Popescu Tariceanu a precizat totodata ca, in cursul zilei de ieri, va inainta presedintelui Traian Basescu propunerile pentru numirea noilor ministri. El a precizat ca a avut o consultare in ceea ce priveste remanierea cu presedintele si a mentionat ca Traian Basescu este la curent cu noile propuneri. Totodata, Tariceanu a precizat ca nu este luata in calcul o eventuala restructurare a Guvernului. El a aratat, de asemenea, ca in momentul de fata nu trebuie facute alte „conexiuni” privind si alte schimbari, considerind ca acestea nu sint necesare. Tariceanu a mai spus ca, in ceea ce priveste remanierea, nu s-a facut o analiza pe partidele componente ale coalitiei guvernamentale si a aratat ca problema remanierii a fost discutata in cadrul coalitiei.


Pogea vrea intii sa se integreze in Cabinet

Viitorul ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniul economic, Gheorghe Pogea, a declarat ca primul lucru pe care il va face este sa se integreze in Cabinetul Tariceanu, dupa care va realiza o evaluare a sectoarelor de care va raspunde. "Primul lucru pe care va trebui sa il fac, si sint sigur ca voi reusi, este sa ma integrez in Cabinetul Tariceanu. Din aceasta perspectiva voi reusi, deoarece am spirit de echipa. In urmatoarele zile, voi face o evaluare a tuturor sectorelor de care voi rapunde. Romania trebuie sa se miste foarte repede in vederea integrarii in UE si sa aiba o crestere economica", a declarat Pogea. El este membru PD din 2000, din 2001 lider al PD Hunedoara, iar din 2004 consilier judetean. Intre 1996-2001 a fost director general al Siderurgica Hunedoara, iar din 2001 director general la Marmosim Simeria. El are un partament de patru camere in municipiul Hunedoara si o casa de vacanta la Cincis


Popescu:"Ma asteptam"

Ionut Popescu a declarat ca nu cunoaste motivatia care a stat la baza inlocuirii sale din functia de ministru al Finantelor, aratind, insa, ca il anuntase pe premierul Calin-Popescu Tariceanu despre o posibila demisie intrucit Executivul nu i-a aprobat strategia fiscala. "Sincer ma asteptam la aceasta decizie, dar nu pot spune care au fost criteriile. Oricum, ma gindeam la demisie, mai ales ca nu mi-a fost acceptata strategia fiscala. L-am informat si pe premier in acest sens", a afirmat Popescu.

In ceea ce priveste strategia fiscala, Popescu a aratat ca documentul a figurat pe ordinea de zi a Guvernului, fara sa fie adoptata o decizie din cauza propunerii de majorare a TVA. Fostul ministru a mai aratat ca nu era normal sa demareze o dezbatere publica pe aceasta tema pina cind principiile strategiei fiscale nu primeau avizul Executivului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.