Național

Nastase, trimis in judecata pentru dare de mita in cazul matusii Tamara

Ziarul de Vrancea
22 oct 2009 507 vizualizări
Adrian Nastase a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru dare de mita in dosarul Matusa Tamara, in acelasi dosar urmind sa fie judecat Ioan Melinescu, fostul sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, si Ristea Priboi.

Procurorii acuza faptul ca, in cursul lunii noiembrie 2000, Ioan Melinescu Ioan, in calitate de membru al Plenului Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, i-a contactat, cu sprijinul persoanei denuntatoare, pe Priboi si Nastase, carora le-a comunicat ca, in cadrul institutiei in care isi desfasura activitatea, se afla in lucru, cu propunere de informare a Parchetului de pe linga inalta Curte de Casatie si Justitie, o lucrare avind ca obiect depunerea in numerar a unei sume de 400.000 USD, intr-un cont bancar avind-o ca titular pe Daniela Nastase. Cu aceasta ocazie, Melinescu i-a promis lui Nastase Adrian ca va bloca lucrarea pina dupa alegerile din decembrie 2000, sugerind ca acest dosar trebuie sa dispara. Nastase s-a declarat de acord cu propunerea respectiva, aratind ca urmareste aceasta finalitate, sustine DNA. Ca urmare a acestei intelegeri, dupa numirea sa, la data de 28 decembrie 2000, in functia de prim-ministru al Guvernului Romaniei, Nastase a determinat, in prima sedinta de guvern, emiterea H.G. nr.1399/30.12.2000, pe care a si semnat-o in calitate de prim-ministru. Prin respectiva hotarire a fost numit in functia de presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor Melinescu, fiind revocat fostul presedinte Adrian Cucu, precum si unul dintre membrii Plenului (care se ocupa de coordonarea verificarilor legate de provenienta si circumstantele depunerii sumei de 400.000 USD in contul Danielei Nastase), potrivit procurorilor. Ca urmare a numirii in aceasta functie, abuzind de prerogativele ce-i erau conferite, precum si de lipsa unor reglementari stricte cu privire la circuitul lucrarilor in cadrul Oficiului, Melinescu a sustras lucrarea nr. S3439/1999 (care o viza pe Daniela Nastase), si a inminat-o, in prezenta denuntatorului, lui Ristea Priboi, consilier al primului ministru, cu scopul de a-i fi remisa acestuia din urma


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.