Național

Romania pierde comisariatul pentru agricultura. Care e varianta de rezerva?

Ziarul de Vrancea
10 oct 2009 588 vizualizări
Presedintele Comisiei Europene a transmis autoritatilor romane ca este exclus sa primeasca portofoliul agriculturii, au declarat surse convergente de la Bucuresti si Bruxelles pentru HotNews.ro.

Autoritatilor de la Bucuresti li s-a spus acum in mod clar, de catre presedintele Comisiei Europene, ca Romania nu va obtine portofoliul agriculturii. Joi, in ziua in care a aparut in Irish Times, informatia ca Franta sprijina Irlanda pentru obtinerea portofoliului agriculturii, oficiali romani sustineau in continuare ca singura varianta de negociere la nivel european este Dacian Ciolos si optiunea pentru agricultura. Sursele europene spun ca autoritatile romane nu ar trebui sa fie surprinse de aceasta comunicare, intrucit in repetate rinduri in ultima vreme au primit semnale ca, din cauza disfunctionalitatilor Romaniei in gestionarea fondurilor europene pe agricultura si din justitie, Bucurestiul nu va primi un directorat care sa gestioneze fonduri, si nicidecum fonduri atit de mari precum cele pe agricultura. Potrivit unor surse politice, consultate de HotNews.ro, tactica de negociere la nivel european a Romaniei a fost simpla: noi nu avem o alta varianta, deci mergem cu agricultura pina la capat, sprijinind pentru orice alt portofoliu tarile care au si agricultura printre preferinte. Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu spunea, in discursul sau in fata diplomatilor romani reuniti la Bucuresti la inceputul lunii septembrie, ca exista si o alta optiune, dar pe care n-o va spune. Intre timp, Theodor Stolojan a avansat ca variante extinderea, cercetarea si dezvoltarea regionala.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.