Național

Sahul suspendarilor in Parlament

Ziarul de Vrancea
8 oct 2009 632 vizualizări
PNL si PSD vor sa o suspende pe Roberta Anastase (PDL) de la sefia Camerei Deputatilor n in replica, PDL incearca acelasi lucru cu Mircea Geoana

Dupa ce in sedinta de marti a fost acuzata ca a luat apararea Elenei Udrea si a Monicai Iacob-Ridzi, colegele sale de partid, presedintele Camerei, Roberta Anastase a fost, ieri, contestata oficial. Liberalii si social-democratii au depus o plingere la Comisia juridica cerind ca Anastase sa fie sanctionata potrivit Regulamentului pentru modul abuziv in care a prezidat sedinta Udrea-Ridzi. "Una dintre sanctiuni este neparticiparea la sedintele plenului timp de 30 de zile", a amintit deputatul PNL, Eugen Nicolaescu, unul dintre parlamentarii care au depus plingerea la adresa presedintei Camerei Deputatilor. Deputatii PNL si PSD au parasit, marti, sedinta de plen a Camerei, din cauza ca Roberta Anastase a refuzat sa continue dezbaterile pe raportul Comisiei de ancheta a ministrului Turismului, Elena Udrea. Anastase sustinea ca timpul alocat dezbaterilor a expirat. Insa, liberalii si social-democratii spuneau ca intirzierile s-au datorat discursului prea lung al Elenei Udrea. Retragerea parlamentarilor PSD si PNL din plen a adus la suspendarea sedintei. "Presedintele comisiei avea 40 de minute sa prezinte raportul, apoi ministrul Turismului avea 10 minute si grupurile parlamentare cite 10 minute. Din pacate, Roberta Anastase a permis ambilor vorbitori sa se abata, si cu atit mai mult doamna Udrea, care a tras atit de mult de timp, incit timpul alocat acestui subiect a expirat", a explicat Eugen Nicolaescu nemultumirea PNL si PSD. El a acuzat-o pe presedinta Camerei Deputatilor ca prin intreruperea dezbaterilor pe raportul Comisiei de ancheta a Elenei Udrea, nu a vrut altceva decit "tergiversarea subiectului". "Probabil se doreste ca doamna Udrea sa fie ferita de urmarirea penala", a spus Nicolaescu.

Roberta Anastase a dat vine pe disputele politice, atunci cind a venit vorba despre plingerea PNL si PSD la adresa sa. "E un joc politic, care tine de viitoarele alegeri. Pina la urma, ai nevoie ca pozitia de presedinte al Camerei sa nu incomodeze", a comentat Anastase actiunea colegilor sai din Parlament.


Geoana a inventat votul la doua miini


La rindul lor, senatori PDL vor sa-l suspende pe Mircea Geoana, pentru ca a votat de doua ori in Biroul Permanent la punctul ce viza scrisoarea sefului statului referitoare la referendum. "In urma a ceea ce s-a intimplat in Biroul Permanent colegii mei de la Senat vor depune o sesizare la Comisia juridica in ceea ce-l priveste pe domnul Mircea Geoana, care si-a exprimat votul de doua ori in Biroul Permanent, plus ca a supus la vot o propunere care este neregulamentara", a precizat Anastase, la finalul Biroului Permanent.

Intrebata ce contine sesizarea, Anastase a raspuns ca "acelasi lucru" din sesizarea indreptata impotriva sa de catre deputatii PSD si PNL. Secretarul Camerei, Sever Voinescu, l-a acuzat pe presedintele Senatului Mircea Geoana ca a abuzat de Regulamentul comun al Camerelor, anuntind in sedinta BP reunite ca are "un super vot" si poate inclina balanta in caz de paritate. "La un moment dat au fost citeva voturi la paritate si presedintele Senatului, Mircea Geoana, ne-a anuntat ca domnia sa are, citez, "un super vot". Cu aceasta ocazie s-a nascut super-parlamentarul, care este dl Geoana, prin aplicarea abuziva a unui articol din Regulamentului comun al celor doua camere, care spune ca in cadrul sedintelor comune de plen, presedintele care conduce sedinta are dreptul de a inclina decizia intr-o directie sau alta in caz de paritate. Dar asta nu se aplica la sedintele de Birou Permanent. Totusi, dlul Geoana a decis ca se aplica si aici", a relatat Voinescu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.