Național

BNR a injectat in piata suma record de 15 miliarde lei

Ziarul de Vrancea
8 oct 2009 633 vizualizări
Imprumutul acordat bancilor este scadent pe data de 9 octombrie, adica miine u valoarea tranzactiei ridica mari semne de intrebare

Bancile au prelungit din nou imprumutul acordat la inceputul acestei luni de BNR, dupa 2 operatiuni repo facute de banca centrala la care au participat 31 banci, in valoare de 15,08 miliarde lei (3,53 miliarde euro), miercuri ajungind la scadenta operatiunea similara de pe 5 octombrie. Operatiunile de tip repo, la care au participat 31 de banci, s-au realizat la o dobinda egala cu cea de politica monetara, respectiv 8% pe an si cu aceeasi scadenta, vineri, 9 octombrie. "Au fost doua operatiuni repo facute de banca centrala, la o dobinda de 8%. La prima operatiune au participat 21 de banci care au atras 11 miliarde de lei. Probabil ca a doua operatiune s-a facut pentru unele banci care nu participasera prima data. Este o valoare record, pentru ca in ultima perioada nu am vazut o astfel de suma. Este posibil sa fi fost si alte injectii la fel de mari, dar pe baza bilaterala", a spus un dealer bancar. Pe 5 octombrie, BNR a injectat in piata bancara 11,2 miliarde lei (2,62 miliarde euro) pentru 22 banci, la o dobinda de 8%, cu scadenta pe 7 octombrie, dupa ce, pe 1 octombrie, banca centrala a facut o operatiune repo prin care a injectat 11,97 miliarde lei (2,77 miliarde euro) la aceeasi dobinda, cu scadenta pe 5 octombrie. Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de miercuri, un nivel mediu al dobinzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,68% pe an, in crestere fata de cel din sedinta anterioara, de 9,61% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobinda a urcat la 10,18% pe an, de la nivelul de marti, de 10,11% pe an. Nivelul dobinzilor interbancare a coborit la aproximativ 8-9% pe an, plasindu-se in continuare peste dobinda de politica monetara, de 8% pe an.


(


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.