Național

Cea mai mare banca din tara da semnalul reducerii dobinzilor

Ziarul de Vrancea
6 oct 2009 693 vizualizări
BCR a redus de ieri dobinzile fixe percepute la creditele de retail cu pina la 2,8% la cele in lei si cu 0,25% la creditele in euro si scade totodata si dobinzile la cardurile de credit in ambele monede, concomitent cu taierea dobinzilor platite la depozite, a anuntat banca printr-un comunicat.

Astfel, Banca Comerciala Romana (BCR) percepe o dobinda standard de 20,93% la cardul de credit in lei si de 9,75% la cel in euro de la inceputul lunii octombrie. Totodata, BCR va incepe un proces de reducere a dobinzilor la finantarile acordate clientilor cu un istoric bun in relatia cu banca. "Spre exemplu, in cazul creditelor Divers Extra BCR, credite de nevoi personale fara garantii, acordate in lei cu dobinda de referinta fixa, dobinda clientilor care au un istoric bun in relatia cu banca, isi incaseaza salariul intr-un cont curent deschis la BCR si au avut un comportament bun de plata poate scadea cu pina la 2,8%, in timp ce a clientilor fara istoric va scadea cu pina la 0,75%. Un exemplu il constituie creditul de nevoi personale in lei pe temen de pina la 2 ani care are o dobinda de 11,95% pentru clientii cu un istoric bun", se arata in comunicat. In acelasi timp, BCR a redus de la inceputul lui octombrie dobinzile platite la produsele de economisire pentru populatie, cu pina la 0,65 puncte procentuale la lei, 0,5 puncte procentuale la euro si cu pina la 0,25 puncte procentuale la dolari in cazul depozitelor. Pentru conturile de economii Maxicont in lei, dobinzile au scazut cu 1 punct procentual, iar pentru cele in euro si dolari, dobinnzile au fost reduse cu 0,75 puncte procentuale. Pentru certificatele de depozit cu parola, banca a taiat dobinzile cu 1 punct procentual.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.