Național

Vom plati taxa auto si pentru masinile Euro 4 sub 2.000 cmc

Ziarul de Vrancea
5 oct 2009 805 vizualizări
Persoanele care-si cumpara anul viitor masini cu Euro 4 sub 2.000 cmc vor trebui sa plateasca taxa auto la inmatricularea acestora, dupa ce autoritatile au decis sa nu mai prelungeasca derogarea de care acestia au beneficiat in 2009, au declarat reprezentanti ai Ministerului Mediului.

"De la 1 ianuarie exceptiile nu vor mai fi prelungite. Astfel, pentru masini cu Euro 4 sub 2.000 cmc se va achita taxa auto", au precizat reprezentantii ministerului. Acestia au adaugat ca, din cauza crizei economice, s-a renuntat la introducerea din 2010 a impozitului anual pe emisiile de dioxid de carbon in locul taxei auto percepute la inmatricularea masinilor. Pe 9 iulie, fostul ministru al mediului Nicolae Nemirschi declara ca proiectul privind noua taxa auto va fi publicat in luna august pe pagina de internet a Ministerului Mediului, iar principiul de baza va fi "poluatorul plateste". Tot atunci, Nemirschi spunea ca a avut deja consultari cu importatorii si producatorii de autoturisme pe tema noii taxe de mediu, dar a evitat sa spuna daca noua taxa va fi mai mica sau, dimpotriva, mai mare, rezumindu-se sa afirme ca "va fi o taxa". Nicolae Nemirschi a fost inlocuit intre timp la Ministerul Mediului de ministrul interimar Elena Udrea. Taxa de poluare auto, care a inlocuit de la 1 iulie 2008 vechea taxa de prima inmatriculare, a suferit anul trecut mai multe modificari, ajungind sa aiba, pentru o scurta perioada, in decembrie, o valoare tripla. Din 19 februarie 2009, actualul guvern a redus taxa de poluare auto cu o treime.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739418 zile, 6 ore, 13 minute, 39 secunde
A-ti tipat cat a-ti putut domnilor guvernanti de la PD-L ca Tariceanu e un prost, si un nenorocit, si nu mai stiu ce, dar voi, ce faceti acum, curve de politicieni ce sunteti, acum va dati si voi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.