Național

De Sf. Parascheva, pelerinii se vor putea închina la Iasi si la moastele Sf. Vasile cel Mare

Ziarul de Vrancea
3 oct 2009 617 vizualizări
Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi scoase pentru închinare cu patru zile înainte de hram, iar pelerinii care vor veni în fata Catedralei Mitropolitane vor avea ocazia sa se roage si la moastele Sfintului Vasile cel Mare, a anuntat Mitropolia Moldovei si Bucovinei

Hramul Sfintei Parascheva va incepe in data de 10 octombrie cu scoaterea in procesiune a moastelor sfinte, care vor fi depuse pe platoul din fata Catedralei Mitropolitane din centrul Iasului pentru inchinare, fiind asteptati, pina pe 15 octombrie, sute de mii de pelerini din toate colturile tarii. "Avind in vedere ca 2009 este, prin hotarirea Sfintului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, «Anul comemorativ-omagial al Sfintului Vasile cel Mare», pelerinii care vor veni sa se inchine la moastele Sfintei Parascheva se vor putea inchina si la moastele Sfintului Vasile cel Mare, care vor fi aduse de la Manastirea «Sf. Trei Ierarhi» din Iasi", se arata intr-un comunicat de presa al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.