Național

Big Brother MAI la alegerile prezidentiale

Ziarul de Vrancea
21 sep 2009 661 vizualizări
Ministerul de Interne va suplimenta masurile de siguranta, pentru a preveni votul multiplu si eventuale alte fraude la alegerile prezidentiale din acest an

Camere web vor supraveghea in permanenta sectiile special de vot iar cei care nu vor vota in localitatile de domiciliu vor da declaratii pe proprie raspundere ca isi asuma raspunderea pentru un eventual vot multiplu. "Pentru buna desfasurare a procesului electoral si pentru evitarea cazurilor de vot multiplu, Ministerul Administratiei si Internelor va propune personalizarea stampilelor cu mentiunea "VOTAT", se arata intr-un comunicat al MAI.

Astfel, fiecare sectie de votare va avea stampile cu elemente proprii de identificare - anul procesului electoral si numarul sectiei de votare - fiind exclusa posibilitatea folosirii frauduloase a acestui instrument de vot de la o sectie la alta". Pentru votantii care nu se vor afla in localitatea de domiciliu vor fi organizate 3300 de sectii special, singurele unde acestia vor putea vota. Aceste sectii se vor ocupa doar de cetatenii aflati in tranzit, ele putind fi mai usor monitorizate si verificate de competitorii electorali si institutiile statului, considera MAI. Cei care voteaza pe listele suplimentare vor fi obligati sa completeze declaratii pe proprie raspundere prin care isi asuma, sub sanctiunea legii penale, faptul ca nu a votat si nici nu va mai vota in ziua respectiva. Aceasta declaratie, data sub sanctiunea legii penale pentru falsul in declaratii, poate fi folosita si in eventualitatea inceperii urmaririi penale pentru vot multiplu, intrucit acesta cuprinde toate datele de identificare ale cetateanului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.