Național

Greva magistratilor, picatura care poate destabiliza economia

Ziarul de Vrancea
18 sep 2009 628 vizualizări
Presedintele Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR 1903), Ioan Cezar Coraci, a declarat, ieri, ca greva magistratilor poate fi picatura care sa destabilizeze economia Romaniei, daca va mai continua o luna sau doua.

"Daca greva va continua inca o luna sau doua, ar putea fi picatura care va destabiliza economia Romaniei", a afirmat presedintele Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR 1903), Ioan Cezar Coraci. Conform acestuia, blocarea in instanta a dosarelor economice va duce la agravarea crizei economice, prin blocarea sistemului financiar, dar si la falimentul multor firme. Presedintele UGIR 1903 considera ca modul de protest al magistratilor este contraproductiv si spera in gasirea altor forme de protest pentru atingerea obiectivului. "Nu pot sa inteleg cum nu isi dau seama ca blocind dosare economice blocheaza si capacitatea statului de a incasa bani, si implicit de a le satisface solicitarile Personal, mie mi se pare contraproductiv acest demers si sper ca pina la urma vor intelege si vor gasi alte forme pentru a-si atinge obiectivele", a mai spus Coraci. La rindul sau, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri (AOAR), Cristian Pirvan, considera greva magistratilor "inoportuna" si "duplicitara". "Consideram ca aceasta greva este imoportuna pentru ca se putea argumenta si sustine si fara aceasta manifestare, care arata a duplicitate. Dincolo de efectele economice si comerciale, greva ne face sa avem si lipsa de incredere in justitie. Ne putem gindi ca la fel procedeaza si cind dau solutii acesti magistrati ", a declarat Cristian Pirvan. Conform acestuia, toate cauzele sint blocate, inclusiv cele comerciale, incepind de la Registrul Comertului si pina la instantele care trebuie sa se pronunte. "Putem fi si rai si sa spunem ca nu are nicio importanta aceasta greva, pentru ca oricum si asa foarte multe dintre dosare erau aminate. 75% dintre dosare erau aminate la termen si aproximativ 25% judecate", a mai spus secretarul general al AOAR.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.