Național

Geoana spune ca PSD a fost santajat de PDL

Ziarul de Vrancea
17 sep 2009 585 vizualizări
Cind accepti santajul, nu esti mai putin condamnabil decit cel care il face, afirma Miron Mitrea

Mircea Geoana a declarat ieri la Realitatea FM ca PDL i-a santajat pe social-democrati, punindu-le in vedere ca daca nu accepta asumarea raspunderii sa plece acasa, presedintele PSD spunind ca formatiunea sa a avut de ales intre legi imperfecte si "haos politic". "Dvs. daca ati avea un plan de afaceri la Realitatea FM si in mod normal ar trebui sa-l faceti in doua luni de zile in consultare cu specialistii, cu marketingul, cu ascultatorii, si cineva v-ar spune: >, dvs ce ati face ca profesionisti? Daca v-ar spune: > Cam asta a fost tipul de santaj si intimidare pentru ca relatia noastra este cu PDL pentru a guverna, nu cu Traian Basescu, pentru a-l ajuta pe acesta. De aceea, am avut de ales intre doua lucruri: intre niste legi care nu sint atit de bine formulate, pentru ca nu poti sa le faci pina la sase dimineata (...) si atunci am avut de ales intre a arunca tara in haos politic", a explicat liderul PSD. Guvernul si-a angajat marti raspunderea pe Legea educatiei nationale, Legea privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si pe Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor cu Comisia Europeana si FMI.

Senatorul PSD Miron Mitrea scrie pe blogul sau ca, atunci cind accepti santajul, nu esti mai putin condamnabil decit cel care il face, referindu-se la declaratia lui Mircea Geoana care a spus ca PSD a fost santajat de PDL in legatura cu asumarea raspunderii. "Pina la urma, cind accepti santajul, nu esti mai putin condamnabil decit atunci cind il folosesti ca sa obtii ceva. Ai evaluat toate consecintele si ai luat o decizie. Fii barbat si asuma-ti-o", scrie fostul secretar general al PSD. "De ce a ajuns PSD in aceasta situatie neplacuta? La intrebarea asta va trebui sa raspundem cu totii, in fata membrilor nostri de partid", se mai intreaba senatorul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.