Național

Ridzi, spaima PDL

Ziarul de Vrancea
17 sep 2009 739 vizualizări
Fostul ministru al Tineretului o ia inaintea Elenei Udrea si cere procurorilor anchetarea membrilor Comisiei de ancheta in cazul sau n liderii PDL cred ca demersul poate reincalzi un scandal care a produs pierderi importante partidului

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi a facut plingere penala la Parchetul instantei supreme fata de membrii Comisiei de ancheta privind organizarea "Zilei Tineretului", pe care ii acuza de abuz in serviciu si incercare de a determina marturia mincinoasa. Surse judiciare afirma ca plingerea a fost trimisa, vineri, procurorilor Parchetului inaltei Curti de Casatie si Justitie. Documentul a ajuns ieri la Parchetul instantei supreme, unde a fost inregistrat si urmeaza sa fie dat in lucru unui procuror. Fostul ministru al Tineretului si Sportului ii acuza pe acestia, in plingerea depusa la Parchetul General, ca au verificat, in Comisia parlamentara de ancheta, aceleasi fapte pe care deja le ancheta Directia Nationala Anticoruptie, incalcind regulamentul Camerei Deputatilor. Potrivit fostului ministru, membrii comisiei au continuat ancheta dupa inregistrarea cauzei penale la Parchet, incalcind art.74 al.1 si 2 din Regulamentul Camerei Deputatilor potrivit caruia "anchetele parlamentare nu pot avea ca obiect investigarea unor fapte sau activitati care fac obiectul unor anchete judiciare sau care se afla pe rolul unor instante de judecata", respectiv, "o ancheta parlamentara inceteaza de drept in momentul deschiderii unor proceduri judiciare privitoare la faptele sau activitatile care constituie obiectul ei", precum si art. 8 al.1 din Regulamentul de organizare si functionare al Comisiei care mentioneaza ca "anchetele parlamentare nu pot avea ca obiect investigarea unor fapte sau activitati care fac obiectul unor anchete judiciare sau care se afla pe rolul unor instante de judecata". "Incalcindu-si cu stiinta atributiile conferite prin actele normative sus-mentionate, membrii Comisiei parlamentare mi-au vatamat interesele legale, prin raportul astfel intocmit cerindu-se inceperea urmaririi penale impotriva mea pentru infractiunile de delapidare si abuz in serviciu contra intereselor publice", sustine Ridzi. Fostul ministru mai spune ca o parte dintre persoanele care au fost audiate in Comisie, in perioada 30 iunie - 8 iulie au fost audiate si in dosarul penal de la DNA.


Liderii PDL, deranjati de demersul lui Ridzi


Mai multi membri ai conducerii PDL dar si parlamentari s-au declarat surprinsi si chiar deranjati de informatia privind plingerea penala depusa de Monica Iacob Ridzi impotriva deputatilor din comisia de ancheta, apreciind drept "inoportun" acest gest. Un parlamentar PDL a declarat sub protectia anonimatului, ca a aflat de la ziaristi despre aceasta initiativa a colegei sale de partid, pe care o considera "neinspirata" in acest moment dar si lipsita de orice logica, in conditiile in care scandalul legat de activitatea acesteia la Ministerul Tineretului se estompase deja o data cu demisia si inceperea urmaririi penale. Democrat-liberalii sint deranjati si de faptul ca Monica iacob Ridzi nu a informat conducerea partidului sau macar pe colegii juristi despre intentia de a depune o plingere penala impotriva membrilor comisiei de ancheta.

O alta problema a gestului Monicai Iacob Ridzi este ca se aseamana in mod evident cu cel al ministrului Elena Udrea, care a decis, la rindul ei, sa faca plingere impotriva unor membri ai comisiei de ancheta privind activitatea Ministerului Turismului, pe aceleasi considerente, abuz in serviciu si incercare de a determina marturie mincinoasa, sustin sursele. Democrat-liberalii se tem ca acest lucru va avea un impact negativ asupra demersului Elenei Udrea, cele doua cazuri urmind a fi vazute, astfel, in oglinda, astfel ca imaginea Monicai Iacob Ridzi, cercetata de DNA, se va rasfringe si asupra Elenei Udrea.

Unii lideri PDL sint nemultumiti si de faptul ca aparitia acestui subiect din nou in vizorul mass-media nu poate aduce in niciun caz beneficii de imagine partidului si vine intr-un moment total nepotrivit, imediat dupa mesajul presedintelui Traian Basescu in fata Parlamentului. De altfel, potrivit unor surse din conducerea partidului, in urma scandalului legat de gestionarea banilor publici de catre ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, PDL a pierdut intre 3 si 5 puncte procentuale. In plus, conducerea partidului i-a sugerat Monicai Iacob Ridzi sa iasa din vizorul mass-media si a politicii, pe perioada cercetarii de catre autoritatile statului a cazului in care este implicata.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739418 zile, 12 ore, 32 minute, 12 secunde
Chiar nu mai scapam odata de toapele acestea din politica romaneasca?
, acum 739418 zile, 12 ore, 32 minute, 12 secunde
Din nou doua femei aduc prejudicii imaginii romanesti. Promovatele lui Basescu fac tara de rusine prin tupeu, lipsa de respect pentru adevar si pentru romani. Se chinuie de zor sa ne convinga ca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.