Național

Ambasadorul SUA face lobby pentru avioanele americane second-hand

Ziarul de Vrancea
11 sep 2009 532 vizualizări
Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a spus ca Washingtonului i-ar placea foarte mult ca Romania sa se indrepte catre avioane de lupta F-35 si a precizat ca F-16 constituie un pas intermediar important in aceasta directie.

Ambasadorul american a confirmat ca SUA au primit scrisoarea din partea Romaniei privind avioanele de lupta F-16. "Guvernul american a primit scrisoarea de la cel roman si aceasta este procesata, dar nu stiu rezultatul acestui proces", a spus oficialul. "Noua ne-ar placea foare mult ca Romania sa se indrepte catre F-35. F-16 este un important pas intermediar in aceasta directie. Veti auzi mai multe in urmatoarele saptamini, dar la acest moment nu am mai multe de spus", a informat ambasadorul. Ministrul Apararii, Mihai Stanisoara, a declarat, marti, ca asteapta din partea SUA un set de informatii privind o eventuala achizitie a unor avioane Multirol in uz F-16, care sa faca trecerea catre avioanele F-35. Stanisoara a precizat ca, deocamdata, nu s-a luat nicio decizie in privinta avionului Multirol, iar MApN se afla in stadiul in care aduna toate informatiile necesare, pentru a le putea pune pe masa CSAT, in vederea luarii unei decizii. Potrivit ministrului, una dintre variante este achizitionarea de avioane vechi pentru o anumita perioada, pina cind Romania va fi admisa in programul pentru avioanele F-35, viitorul standard NATO.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.