Național

PDL stringe latul in jurul PSD

Ziarul de Vrancea
5 sep 2009 656 vizualizări
Udrea acuza PSD ca foloseste serviciile secrete in politica n singurul serviciu secret care nu se afla in subordinea Cotroceniului intra sub tirurile Elenei Udrea n ministrul Turismului sustine ca scandalurile politice din ultima vreme ar fi plecat de la serviciul de informatii al MAI

Ministrul Turismului, Elena Udrea, afirma ca scandalurile din ultima perioada ar fi plecat de la serviciul de informatii al MAI si i-a acuzat pe social-democrati, in replica la afirmatiile facute joi de Mircea Geoana, ca utilizeaza ministerul pentru a fura alegerile prezidentiale. "Se stie si din mass-media, exista un curent de opinie ca anumite informatii care au provocat scandaluri in ultima perioada au plecat de la serviciul de informatii al MAI, care are la conducere, dupa un efort de a impune la conducerea lui anumiti oameni, de o parte sau alta a grupurilor din PSD, pina la urma au fost pusi oameni apropiati domnului Vanghelie", a sustinut Elena Udrea la scoala de vara a PD-L care se desfasoara la Costinesti. Intrebata daca acesta este un motiv pentru remanierea ministrului Dan Nica, Udrea a raspuns negativ, insa a tinut sa intoarca replica presedintelui PSD Mircea Geoana care a acuzat PD-L ca ar vrea sa preia conducerea MAI pentru a influenta rezultatul alegerilor. "Eu doar am spus ca daca cei de la PSD au lansat acest zvon ieri, ca ne gindim sa-l schimbam pe domnul Nica pentru a putea noi sa furam alegerile, le spun ca in primul rind probabil ca ei asta fac, incearca sa fure alegerile prin MAI, care le organizeaza, daca s-au gindit sa ne acuze pe noi si, in al doilea rind, am putea avea un eventual motiv, prin aceea ca serviciul respectiv se implica in batalia politica. In nici intr-un caz nu ne-am gindit vreodata sa luam MAI ca sa putem fura alegerile cu el", a subliniat ministrul Turismului. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat joi, la inceputul sedintei CEX, ca presedintele Basescu vrea sa preia pirghiile MAI pentru a influenta rezultatul alegerilor.



Udrea: As vota pentru ca PDL sa guverneze singur


Ministrul Turismului, Elena Udrea, sustine ca, daca s-ar ajunge la a vota la PDL modalitatea de guvernare, ar alege ca PDL sa guverneze singur. Udrea sustine ca "singura motivatie pentru care PSD mai sta in Guvern este accesul la resurse" si ca asumarea raspunderii Guvernului trebuie sa fie un test pentru PSD. Ministrul Turismul a reluat teza ca ca, in Parlament, "PSD sta alaturi de PNL impotriva PD-L".



Berceanu: "Rabdarea se termina"


Ministrul Transporturilor Radu Berceanu sustine relatiile din interiorul coalitiei de guvernare depind de modul in care partidele semnatare ale Parteneriatului pentru Romania respecta programul de guvenare. "Cred ca nu mai putem sa ne mentinem in situatia in care avem niste parteneri ce ne impiedica din interior si fac aliante incorecte din exterior. Fiecare trebuie sa se decida si, chiar daca am rezistat vreo opt luni incercind sa mergem pe linia punerii la punct a lucrurilor si a adaptarii unii la ceilalti, de la un moment dat si rabdarea se termina", a declarat ministrul PDL .in opinia lui Radu Berceanu, remanierea "depinde de felul in care cei de la PSD se vor comporta, noi n-avem nici un fel de tendinta de a face asa ceva". "N-am discutat in interiorul partidului, am discutat in sensul ca daca cineva se pune de-a curmezisul va trebuie sa plece".El a spus ca exista totusi nemultumiri legate de activitatea unor ministri, nominalizindu-i pe Dan Nica si Nicolae Nemirschi. Ministrul Transporturilor crede ca PSD a confundat "domnia cu prostia", joc pe care este periculos sa-l joci prea mult, lucru de care social-democratii s-ar putea sa-si dea seama spre sfirsitul anului. Berceanu le-a transmis pesedistilor ca pozitia ambigua a social-democratilor referitoare la participarea la actul de guvernare ii poate costa. Liderul PDL a dat de inteles ca democrat-liberalii ar putea lua in calcul scoaterea de la guvernare a PSD dupa alegerile prezidentiale daca social-democratii nu isi vor clarifica pozitia in cadrul coalitiei. "La un moment dat, au confundat domnia cu prostia. Cu citiva dintre noi, e periculos sa joci jocul asta cam mult. Si catre sfirsitul anului s-ar putea sa-si dai seama ca nu e bine sa joci jocul asta", a adaugat Berceanu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 14 ore, 9 minute, 52 secunde
Daca domnul Antonescu a pierdut alegerile in momentul in care si-a dovedit calitatile de francofon pe realitatea TV domnul Geoana le-a pierdut ieri nefiind capabil sa gestioneze un important conflict citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.