Național

Concediu fara plata pentru candidatul Geoana si parlamentari

Ziarul de Vrancea
2 sep 2009 634 vizualizări
Pentru perioada campaniei electorale, liderul PSD ar avea inca o optiune: demisia din functia de presedinte al Senatului n parlamentarii ar fi în acest mod solidari cu cei 1,5 milioane de angajati din sectorul public", afirma Institutul de Politici Publice

PDL i-a cerut liderului PSD, Mircea Geoana, care si-a anuntat candidatura pentru alegerile prezidentiale, sa dea dovada de responsabilitate si sa-si dea demisia din functia de presedinte al Senatului, pentru a nu fi "suspectat" de opinia publica de faptul ca ar folosi resursele publice in campanie. "întelegem pozitia ingrata in care se afla Mircea Geoana, presedinte al Senatului dar si candidat al PSD la alegerile prezidentiale din acest an, care este suspectat de opinia publica de faptul ca foloseste facilitatile functiei sale publice in scop electoral. Institutul de Politici Publice s-a sesizat deja asupra acestui aspect, sugerindu-i candidatului PSD la alegerile prezidentiale sa-si dea demisia din functia de presedinte al Senatului", se precizeaza in comunicatul PDL. Democrat-liberalii ii reamintesc lui Mircea Geoana ca "cei doi candidati, al PNL si al UDMR, la functia suprema in stat si-au prezentat demisiile din functiile detinute in ierarhia Parlamentului".

Institutul de Politici Publice a salutat decizia presedintelui PNL, Crin Antonescu, de a demisiona din functia de vicepresedinte al Senatului in vederea implicarii in campania electorala pentru prezidentiale si ii solicita presedintelui PSD, Mircea Geoana, sa faca acelasi lucru sau sa isi ia concediu fara plata. IPP considera ca, in acest mod, Geoana va dovedi ca "nu este legat de putere, de avantajele financiare sau de imaginea publica pe care functia de presedinte al Senatului o aduce".


Geoana: "Politicianisme!"


Presedintele Senatului a replicat ca va face tot ce-i sta in putinta pentru a rezista "tentatiilor" de a implica institutia in campanie, cerind acelasi lucru si colegilor sai. "Daca vom rezista cu totii tentatiei, incepind cu mine, de a lasa la usa Senatului campania electorala, daca vom reusi sa lasam la usa Senatului tentatia de a intra in zarva politicianista si daca vom reusi sa ne aplecam asupra adevaratelor probleme ale alegatorilor, atunci ne vom putea bucura de mai multa incredere si vom putea da Romaniei un minimum de stabilitate, echilibru, credibilitate", a adaugat el. Geoana a calificat solicitarile PDL si IPP "politicianisme".


Renunta parlamentarii la lefuri in perioada campaniei electorale?


Institutul pentru Politici Publice cere conducerii Parlamentului sa impuna parlamentarilor concediu fara plata in luna noiembrie, inlocuind astfel "activitatea in teritoriu", IPP estimind o crestere a numarului absentelor parlamentarilor. "Astfel, nu numai ca aceasta situatie va tine cont de realitatea campaniei electorale, in care vor fi implicati activ numerosi parlamentari, dar se va realiza o economie considerabila la buget", sustine IPP. Institutul mentioneaza ca parlamentarii ar fi in acest mod "solidari cu cei 1,5 milioane de angajati din sectorul public carora li se cere sa faca acelasi lucru". Totodata, IPP propune "reformarea programului de lucru al Parlamentului" prin reorganizarea activitatii in Bucuresti si in teritoriu dupa modelul Parlamentului European - o saptamina pentru sedinte de plen, una de lucru in comisii si una in teritoriu - astfel, se arata in comunicat, "optimizindu-se si modul de lucru din birourile parlamentare".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.