Național

Programul rabla pentru centrale de incalzire

Ziarul de Vrancea
2 sep 2009 1441 vizualizări
Distribuitorului de centrale termice Baxi Romania, reprezentanta locala a Baxi Group, a lansat programul "Rabla la centrale", prin care vizeaza sa inlocuiasca peste 7.000 de centrale, si estimeaza vinzari de circa patru milioane de euro numai din acest proiect, a comunicat, ieri, compania.

Clientul care opteaza pentru inlocuirea echipamentului termic pe care il detine cu una din centralele Baxi incluse in program beneficiaza de o prima de casare de pina la 750 de lei, contravaloarea echipamentului vechi. Campania vizeaza modernizarea sistemelor de incalzire din casele romanilor, demersul fiind unul fara nicio implicare din partea organismelor publice, informeaza Baxi. Programul se adreseaza in principal persoanelor care au achizitionat o centrala termica in urma cu peste sase ani, precum si celor care folosesc pentru incalzire sisteme vechi cum sint convectoarele sau incalzitoarele instant pe gaz. Campania "Rabla la centrale" se va desfasura cu statutul de program pilot pina la sfirsitul acestui an. "Argumentele care justifica oportunitatea lansarii programului si reactia pozitiva anticipata in rindul consumatorilor sint costurile mari de intretinere si reparatii pentru centralele vechi, consumul crescut de combustibil fosil pe care il inregistreaza aceste centrale, siguranta utilizatorilor si, nu in ultimul rind, nivelul crescut al emisiilor de noxe ce afecteaza mediul inconjurator", se arata in comunicatul companiei. Potrivit Baxi Romania, parcul total de centrale termice din Romania este estimat in prezent de aprox. 1,8 mil. unitati. Numai achizitiile efectuate pina in 2003 se ridica la circa 1 mil. unitati. in ultimii 5-6 ani, vinzarile pietei de profil au stagnat la un nivel de circa 150.000 unitati/an. Costul mediu al unei centrale termice standard este de 550 euro.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.