Național

Dacia si-a dublat cota de piata in Franta

Ziarul de Vrancea
2 sep 2009 609 vizualizări
in august au fost inmatriculate in Franta 5.368 de autovehicule Dacia, cu 77,2% mai multe decit in aceeasi perioada a anului trecut

Producatorul auto roman Dacia, controlat de Renault, si-a continuat in august cresterea sustinuta a vinzarilor pe piata franceza, inregistrind un avans al numarului de inmatriculari cu 77,2%, la 5.368 unitati, arata datele publicate ieri de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA). In august 2008, 3.030 de autoturisme si utilitare Dacia fusesera inmatriculate in Franta, ceea ce ii conferea o cota de piata de 2,3%. In urma avansului sustinut, marca Dacia a ajuns in august 2009 la o cota pe piata de 4,1%, ceea ce o plaseaza pe pozitia a saptea pe piata franceza, dupa Renault, Peugeot, Citroen, Ford, Volkswagen si Opel. Pe segmentul de autoturisme, inmatricularile Dacia pe piata franceza au crescut in august cu 62,1% fata de august 2008, la 4.910 unitati, ce corespund unei cote de piata de 4,4%. In primele opt luni ale acestui an, inmatricularile totale ale Dacia in Franta au insumat 37.669 unitati, in crestere cu 33,8% fata de aceeasi perioada din 2008, ceea ce echivaleaza cu o cota de piata de 2,3%. inmatricularile de autoturisme Dacia au insumat 34.580 unitati, in crestere cu 22,9%, restul fiind utilitare. Inmatricularile totale de autoturisme si utilitare din Franta au crescut in august cu 0,6% fata de aceeasi luna a anului trecut, pina la 130.300 unitati, insa se mentin in scadere la nivelul primelor opt luni, cu un declin de 3,4%, la 1.672.546 unitati. Franta reprezinta a doua piata europeana de desfacere pentru Dacia, dupa Germania.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.