Național

Alegeri prezidentiale de Mos Nicolae

Ziarul de Vrancea
1 sep 2009 628 vizualizări
Scrutinul se va tine pe 22 noiembrie, dar, daca se va ajunge la turul al doilea, acesta va avea loc pe 6 decembrie

"Data pentru desfasurarea alegerilor pentru presedintele Romaniei este 22 noiembrie primul tur, 6 decembrie turul al doilea. De asemenea, s-a decis ca tot ceea ce inseamna modalitati de desfasurare a alegerilor sa fie aceleasi care au fost si pina acum, astfel incit sa nu poata nimeni sa spuna ca s-au schimbat regulile jocului in timpul jocului. Alegerile se vor desfasura in aceiasi termeni si aceleasi conditii in care ele s-au desfasurat si in 2004 si in 2000", a anuntat ieri vicepremierul social-democrat Dan Nica.

în privinta votului pe listele suplimentare, pentru a preveni frauda "si datorita faptului ca au mai fost informatii in ultima perioada potrivit carora nu sint foarte multe autocare disponibile pentru sfirsitul acestui an", s-a decis adoptarea unui set de reglementari care sa previna turismul electoral, a subliniat vicepremierul. Astfel, in fiecare localitate va fi amenajata cite o sectie speciala, unde vor vota doar cetatenii care nu au domiciliul in localitatea respectiva, urmind ca pentru statiuni turistice, gari, aeroporturi sa fie luate masurile de rigoare. De asemenea, cetatenii care intra in sectia speciala vor trebui sa completeze o declaratie pe propria raspundere in care sa specifice ca au luat la cunostinta ca votind si a doua oara suporta rigorile legii penale. "Se spune foarte clar acolo si care este pedeapsa cu inchisoarea. în toate aceste sectii speciale vor fi instalate si mijloace care sa poata permite inregistrarea video, astfel incit sa putem avea si probele necesare pentru cei care voteaza de doua ori. Nu va ginditi la ceva sofisticat sau la cheltuieli foarte mari, cu o camera web se poate rezolva foarte bine si acest lucru", a spus Nica.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.