Național

Judecatorii sint decisi sa blocheze alegerile

Ziarul de Vrancea
29 aug 2009 735 vizualizări
Magistratii bucuresteni au hotarit sa judece doar urgentele si sa nu faca parte din birouri electorale n mai multe instante din tara au inceput sa voteze pentru intreruperea activitatii incepind cu data de 1 septembrie si pentru boicotarea alegerilor n magistratii sint nemultumiti de modul de salarizare propus de legea unica si sustin ca salariile lor ar putea scadea cu pina la 60% in urma aplicarii acesteia

Se ingroasa gluma in Justitie. Din cauza nemultumilor legate de legea unica a salarizarii, Adunarea Generala a judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti a decis, ieri, ca, de la 1 septembrie, sa isi restringa la minumum activitatea, sa nu mai faca parte din birourile electorale, iar procesele vor primi termene direct in 2010. Adunarea Generala care ii reprezinta si pe magistratii din judecatoriile de sector si Tribunal, a hotarit mai multe forme de protest, care vor incepe, de la 1 septembrie, cu judecarea numai a cauzelor penale privind starea de arest. Restul dosarelor vor fi aminate pentru 2010. De asemenea, magistratii nu vor face parte din birourile electorale. Ei nu vor judeca nici contestatiile electorale. In cadrul aceleiasi intilniri, magistratii au stabilit ca nu vor mai accepta sa judece asa de multe dosare, chiar si dupa terminarea protestelor. Astfel, fiecare instanta ar urma sa stabileasca numarul cauzelor care vor intra rol in fiecare sedinta. Tot pentru perioada de dupa protestele anuntate pentru 1 septembrie, judecatorii au decis sa incheie sedintele de judecata la ora 14.30, ca pina la 16.00 sa poata delibera si astfel programul lor de munca sa nu depaseasca opt ore. Incepind cu data de 1 septembrie, personalul auxiliar va refuza orice activitate cu publicul.

Magistratii sint nemultumiti de modul de salarizare propus de legea unica si sustin ca salariile lor ar putea scadea cu pina la 60% in urma aplicarii acesteia. De asemenea, Adunarea Generala a decis sa trimita o scrisoare deschisa Parlamentului si Guvernului, in care sa comunice ca vor protesta pina cind Legea unica de salarizare va fi modificata pentru ca puterea judecatoreasca sa aiba aceeasi coeficienti la salariu ca si celelelate puteri.


In judete se voteaza intreruperea activitatii


Tribunalul Bucuresti a decis, in cadrul Adunarii generale de joi, ca, incepind cu 31 august, sa se judece numai cauzele penale urgente si cele civile care privesc plasamentul minorilor, a declarat vicepresedintele instantei, Laura Andrei. Restul dosarelor vor fi aminate pe temeiuri legale, iar plafonul cauzelor nou intrate se va reduce prin acordarea unor termene indelungate, a precizat Laura Andrei. Tribunalul Bucuresti a mai decis pe 27 august sa refuze desemnarea judecatorilor in birourile electorale, prin cerere scrisa a fiecaruia. De asemenea, activitatea judecatorilor desemnati la Registrul Comertului va viza strict o sedinta pe luna. Incepind cu data de 1 septembrie, personalul auxiliar va refuza orice activitate cu publicul.

Mai multe instante din tara au inceput sa voteze pentru intreruperea activitatii incepind cu data de 1 septembrie si pentru boicotarea alegerilor, in semn de protest fata de subfinantarea justitiei si salarizarea magistratilor in raport cu celelalte puteri ale statului.

Pina ieri, magistratii din cadrul judecatoriilor Cluj-Napoca, Tulcea, curtilor de apel Tirgu Mures si Brasov, precum si de la Tribunalul Bucuresti au votat, in cadrul Adunarilor Generale, pentru forme de protest precum intreruperea activitatii sau boicotarea alegerilor.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739407 zile, 4 ore, 6 minute, 2 secunde
Doar asa se vor sensibiliza politicienii! D-lor politisti aveti la indemana si voi aceasta masura, nu mai stati suparati si mereu in greva!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.