Național

Verdict PSD: Udrea trebuie urmarita penal

Ziarul de Vrancea
28 aug 2009 571 vizualizări
PDL si PSD se bat in plingeri penale. Prima care a atacat a fost Elena Udrea, care l-a denuntat pe Ludovic Orban. Ieri a fost rindul deputatilor PSD din Comisia de ancheta, care au intocmit o lista cu trei nume: Elena Udrea, Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor, si Roberta Anastase, presedinta Camerei Deputatilor.

Scandalul interceptarilor a revenit ieri discutie la Comisia de ancheta a Eleni Udrea. Deputatul PSD, Dumitru Chirita, a anuntat ca reprezentantii PSD din Comisie au depus un "denunt" la Parchetul de pe linga iCCJ pentru "a incepe urmarirea penala impotriva acelora care au efectuat interceptari in mod ilegal". "Nu putem sa lasam sa treaca cu vederea faptul ca deputatii din Parlamentul Romaniei au fost interceptati, ca sa citez din documentele elaborate de doamna ministru Elena Udrea, si aceste fapte sa ramina nepedepsite, iar organele de cercetare penala sa nu-si faca datoria", a afirmat Dumitru Chirita, subliniind ca "denuntul" o vizeaza inclusiv pe Roberta Anastase, presedinta Camerei Deputatilor, si colega de partid a Elenei Udrea. inregistrarea aparuta in presa in urma cu aproape doua saptamini, in care mai multi membri PNL si PSD faceau referire la modul in care o vor ancheta pe Elena Udrea, l-a facut pe ministrului Tursimului sa depuna o plingere penala la Parchetul instantei supreme impotriva lui Ludovic Orban, presedintele Comisiei. Aceasta il acuza pe Orban de "afirmatii mincinoase si calomnioase".


Pogea, pe lista denuntatilor


Deputatul PSD Dumitru Chirita a precizat ca o alta "plingere penala" a fost formulata impotriva lui Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor, acuzat de sustragerea si modificarea unor acte inregistrate la Parlament. In denuntul social-democratilor, depus la Parchetul de pe linga inalta Curte de Casatie si Justitie, se solicita "stabilirea conditiilor in care, de la Parlamentul Romaniei, au fost luate acte inregistrate, au fost modificate si readuse doar in forma modificata, fara acordul Comisiei de ancheta". Astfel, PSD solicita lamuriri asupra "implicarii lui Gheorghe Pogea, ministru al Finantelor, in savirsirea infractiunilor de abuz in serviciu, fals, uz de fals, sustragere de inscrisuri".


Verdictul comisiei: Elena Udrea a incalcat si Constitutia


Totodata, PSD pare sa fi dat deja un verdict in ancheta "Udrea": vor cere plenului Camerei Deputatilor sa aprobe urmarirea penala a ministrului Turismului. Deputatul PSD Dumitru Chirita a anuntat ca a trimis la Biroul Permanent si la Comisia juridica o sesizare in legatura cu trei fapte "deosebit de grave" care ar fi savirsite de ministrul Turismului, pentru a se verifica daca sint indeplinite conditiile de cerere a incepere a urmaririi penale. Social-democratul a precizat ca ministrul Elena Udrea s-ar face vinovata de instigarea salariatilor Ministerului Turismului la neprezentarea in fata Comisiei de ancheta, de netrimiterea documentelor solicitate de forul de ancheta, dar si de refuzul de a se prezenta la Comisie. Sesizarea social-democratilor arata ca "faptele savirstie de ministrul Turismului reprezinta o grava incalcare a Constitutiei si legilor tarii, a statutului de parlamentar si de ministru si, nu in ultimul rind, o instigare la nerespectarea reglementarilor legale, transformind de facto ministerul pe care vremelnic il conduce intr-o feuda personala".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.