Național

Cel mai puternic bancher din lume, victima unui furt

Ziarul de Vrancea
28 aug 2009 525 vizualizări
Presedintele Federal Reserve (FED), Ben Bernanke, a fost victima unui furt de identitate bancara, a anuntat un purtator de cuvint, confirmind o informatie din Newsweek, relateaza AFP.

Potrivit Newsweek, faptele dateaza din vara lui 2008, cind sotiei lui Bernanke i s-a furat geanta in care avea carnetul de cecuri al cuplului. "Citeva zile mai tirziu, cineva a inceput sa emita cecuri in numele familiei Bernanke", potrivit publicatiei. Publicatia nu precizeaza amploarea fraudei, dar spune ca familia a fost victima unui grup care a furat in total peste 2,1 milioane de dolari de la oameni care nu suspectau nimic, precum si de la zece institutii financiare din tara. Bernanke a recunoscut ca familia sa a fost victima unei escrocherii. "Furturile de identitate constituie un delict grav, care afecteaza anual milioane de americani. Familia noastra nu a fost decit una dintre numeroasele victime fizice sau morale ale unei retele", a subliniat el. Potrivit justitiei americane, zece persoane au fost arestate in cadrul acestei afaceri. Ele au recunoscut faptele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.