Național

Cheltuim de 4 ori mai putin decit vesticii pentru telefonie, Internet si tv

Ziarul de Vrancea
28 aug 2009 602 vizualizări
romanii isi aleg furnizorii de cablu, internet sau telefonie in primul rind in functie de pret Romanii cheltuie in medie 70-80 de lei (18 euro) pe luna pentru serviciile de telefonie-internet-televiziune, de aproape patru ori mai putin decit sumele alocate in statele din Europa de Vest, unde acestea se incadreaza intre 60 si 80 de euro, potrivit unui studiu al companiei Digital Cable System (DCS).

"Romanii cheltuie in medie 70-80 lei pe luna pentru servicii de telefonie-Internet-televiziune, adica aproximativ 8% din bugetul mediu al unei familii. Aceasta suma este mult mai mica decit cea cheltuita in statele din vestul Europei, unde aceasta se incadreaza intr-un interval cuprins intre 60 si 80 de euro", se arata intr-un studiu. Chiar daca rata de penetrare a telefoniei mobile a depasit procentul de 100%, piata serviciilor de telefonie-Internet-televiziune reprezinta in continuare un potential de dezvoltare, considera Dinu Malacopol, CEO al DCS. "Romania ramine in continuare o piata guvernata de pret, pentru toate categoriile de servicii si produse de telecomunicatii. Cu toate acestea, in ultimul an, putem observa o crestere a asteptarilor clientilor privind calitatea serviciilor si caracteristicilor acestora. Desi cu un grad de penetrare de peste 100%, in cazul unor anumite tipuri de servicii (cum este spre exemplu telefonia mobila), piata din Romania mai are inca un potential de crestere crescut pe servicii de telefonie-Internet-televiziune", a spus Malacopol. Conform datelor obtinute de DCS, la ora actuala cel putin 60% dintre gospodariile din Romania au televiziune prin cablu sau satelit, 25% folosesc servicii de internet, iar procentul celor care dispun de un post de telefonie fixa este tot de aproximativ 25%. "Dintre aceste tipuri de servicii, Internetul are chiar si in contextul actual cel mai mare potential de crestere, cu rate de peste 10% anual", se mai arata in studiul DCS. De asemenea, compania Digital Cable Systems estimeaza ca serviciile de tip 3P vor avea o crestere de cel putin 10%, ducind astfel la sfirsitul lui 2009 la o crestere a ponderii pachetelor integrate in totalul serviciilor de telecomunicatii oferite de catre companiile prezente pe piata din Romania. Infiintat in 2005, prin fuziunea mai multor companii de cablu, grupul DCS ofera servicii de transmisie prin cablu a programelor de televiziune, solutii de transmisiuni date si acces Internet, precum si telefonie fixa, atit pe segmentul business cit si pe cel al clientilor rezidentiali, pe piata din Romania.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.