Național

Romii din Covasna vor sa pazeasca recoltele

Ziarul de Vrancea
28 aug 2009 579 vizualizări
Presedintele Asociatiei Amenca din Sf.Gheorghe, judetul Covasna, Dima Mihaly, propune infiintarea unui grup mixt din care sa faca parte si romi si care sa supravegheze terenurile unde sint probleme pe durata sezonului agricol

Potrivit liderului Amenca, din rindul comunitatii rome el ar delega 13 persoane, care au obtinut rezultate in diferite actiuni comunitare. Actiunea propusa de liderul comunitatii rome are la baza dorinta de a arata si o alta imagine a romilor, in ideea ca nu toti sint la fel. Dima Mihaly spune ca daca unul sau zece romi fura, asta nu inseamna ca toti sint la fel si nu trebuie generalizat, de aceea in urmatoarea perioada vor incerca sa organizeze diverse actiuni care sa arate ca si ei pot avea rezultate bune. Furturile de pe cimp comise de romi au incordat in mai multe rinduri climatul interetnic in judetul Covasna. Un conflict violent a izbucnit anul trecut in localitatea Capeni, intre comunitatea de romi si mai multi locuitori din sat, pe fondul unor conflicte mai vechi, se pare provocate de unele furturi de produse agricole. Aproximativ de 50 de persoane s-au adunat atunci in satul Capeni, nemultumite de comportamentul cetatenilor din Colonie, fosta Exploatare Miniera din localitate, momentan dezafectata. Satenii s-au inarmat cu furci, lopeti si alte unelte agricole si s-au deplasat in Colonie, unde au distrus geamurile a trei locuinte improvizate. Nemultumirile oamenilor sint legate de faptul ca romii din Colonie fura alimente, produse agricole, intra cu animalele pe terenurile lor si nu lucreaza.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.