Național

Coalitia deschide larg calea votului multiplu

Ziarul de Vrancea
25 aug 2009 480 vizualizări
Secretarul executiv al PDL Mircea Toader a anuntat ca PDL si PSD s-au pus de acord asupra organizarii de sectii speciale pentru cei care nu vor fi in localitatea de resedinta in ziua alegerilor prezidentiale si sa nu mai fie verificat votul multiplu la acest scrutin.

Coalitia de guvernamint este gata sa renunte la softul pentru depistarea votului multiplu, preferindu-se solutia infiintarii de sectii rezervate celor care, in ziua scrutinului, nu se afla in localitatea de resedinta. "Am renuntat la soft pentru ca se putea defecta sau bloca intr-o parte si apoi toata lumea striga ca este vorba de o frauda", a explicat Mircea Toader. Autoritatea Electorala Permanenta(AEP) a declansat, pe 21 august, licitatia pentru achizitia soft-ului care va arhiva si verifica listele electorale de la alegerile pentru Parlamentul European, program pentru care a alocat 600.000 de euro, procedurile de achizitie urmind sa se finalizeze pe 4 septembrie. AEP solicita ca, in termen de 60 de zile, cistigatorul contractului sa arhiveze aproximativ 1.000.000 de pagini reprezentind liste electorale si, in acelasi timp, sa puna la dispozitie soft-ul de verificare a votului dublu.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.