Național

Razboiul intoxicarilor in cazul Mircea Basescu

Ziarul de Vrancea
25 aug 2009 827 vizualizări
Mircea Basescu a participat la o operatiune ultrasecreta de trafic international cu explozibil, desfasurata de S.C. ROMAGRO CEREAL SRL, acuza jurnalistul S.R. Stanescu n fostul director executiv al ROMAGRO, Cornel Purcarea, a declarat ca Mircea Basescu a asigurat utilajele pentru descarcarea navelor cu munitii, dar intreaga operatiune de neutralizare a explozibililor NATO a fost supervizata de serviciile secrete

Fara sa aduca nici un fel de dovezi, jurnalistul Sorin Rosca Stanescu a venit ieri cu noi "dezvaluiri", ce pot fi catalogate de domeniul SF, dar care au fost intens difuzate pe televiziunile de stiri. Rosca Stanescu a sustinut pe blogul personal ca Mircea Basescu ar fi participat la o "operatiune ultrasecreta de trafic international cu mari cantitati de explozibil." Cinci vapoare cu explozibili sosite din Thailanda in portul Constanta, au fost descarcate printr-o operatiune dirijata de Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei.

Destinatia finala, conform contractului incheiat de partea thailandeza cu ROMARM S.A., apartinind Ministerului Industriilor, era UM Babeni din jud. Vilcea. "Acolo explozibilii si munitia, in loc sa fie distrusi, au fost reambalati. In scurt timp, a avut loc exportarea acestora, fiind utilizat drept intermediar si caraus S.C. ROMAGRO CEREAL SRL. Operatiunea s-a realizat tot pe cale maritima, fiind asigurata din nou de Mircea Basescu", scrie jurnalistul. Rosca Stanescu mai sustine ca INTERPOL Belgia se intereseaza de traseul a 12 milioane euro, care reprezinta doar o fractiune din cistig. "Este suma care INTERPOL Belgia presupune ca a fost dirijata prin intermediul S.C. ROMAGRO CEREAL SRL catre doua organizatii teroriste. INTERPOL Bruxelles a solicitat investigarea lui Bakri Imad Abdul Reda, care este asociat al ROMAGRO CEREAL SRL Romania", se mai arata in ancheta. Bakri Imad Abdul Reda, alias Imad Kebir, actionar semnificativ al ROMAGRO CEREAL - cu 70%, prin intermediul acestei societati, ar fi jucat un rol important in finantarea miscarii Hezbollah si in aprovizionarea cu arme a acesteia.


Purcarea: "Sint fabulatii gen romane de aventuri",


Fostul director executiv al S.C. ROMAGRO CEREAL SRL., Cornel Purcarea, a declarat pentru Antena3 ca firma la care este administrator are toate atributiile legale sa desfasoare activitati speciale. El a declarat la Antena 3 ca "operatiunea de munitie de la Babeni a fost facuta sub supravegherea mai multor institutii: de la securitatea portuara, Politia portuara, Serviciul Roman de Informatii (SRI), Politia judeteana si alte structuri prin fortele lor specifice". Potrivit sursei citate, transportul de munitie s-a facut in perioada ianuarie-februarie 2009, fiind vorba despre 1.630 de tone de munitie, in general proiectile de armament terestru. "Toata aceasta era munitie NATO care trebuia dezafectata", a spus Purcarea. Referindu-se la legatura cu fratele presedintelui, Traian Basescu, Purcarea a declarat ca Mircea Basescu a asigurat utilajele pentru descarcarea navelor cu munitii. "(Mircea Basescu) era cel mai aproape agent economic din zona care avea un astfel de utilaj", a pus Cornel Purcarea, adaugind insa ca nu are nicio legatura cu afacerile lui Mircea Basescu. Cornel Purcarea mai sustine ca nu exista comert cu armament care sa se faca ilegal. "Sint fabulatii gen romane de aventuri", a afirmat acesta.


Cotroceniul acuza intoxicarile


Purtatorul de cuvint al Administratiei Prezidentiale, Valeriu Turcan, sustine ca este "inacceptabil" ca batalia politica sa se poarte prin "intoxicare, minciuna sau speculatii fara legatura cu realitatea" si avertizeaza ca atacurile la adresa sefului statului vor continua. La rindul sau, consilierul prezidential pe probleme de securitate, Iulian Fota, a declarat ca nu comenteaza afirmatiile lui Sorin Rosca Stanescu, subliniind, insa, ca, in aceaste zile, se deruleaza o adevarata campanie de denigrare a sefului statului. "Sint acuzatii pe care dinsul le face (Sorin Rosca Stanescu, n.r.) si e dreptul dinsului. Eu, pina nu verific ceea ce a spus si pina nu ma uit - n-am vazut materialul -, deci, preventiv, vazind cite minciuni s-au spus in aceste ultime zile, cite afirmatii false, cite speculatii care ulterior nu s-au dovedit a fi adevarate s-au formulat, nu doresc sa comentez absolut nimic despre aceste afirmatii", a spus Iulian Fota.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739408 zile, 11 ore, 52 minute, 45 secunde
Sa distrugi prin casare o cantitate de munitii si explozivi este o operatiune deosebit de periculoasa! Procesul tehnologic este deosebit de riguros si trebuie urmat pas cu pas conform procedurilor citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.