Național

Ministrul Transporturilor, in inspectie la Adjud

Sebastian Oancea
27 iul 2005 633 vizualizări
Gheorghe Dobre vrea ca, pe 15 septembrie, sa redeschida circulatia pe calea ferata pe relatia Pufesti - Adjud

Judetul Vrancea a devenit loc de "pelerinaj" pentru ministri, secretari de stat sau consilieri ministeriali. Ieri, in judetul nostru au continuat vizitele oamenilor din Guvern. Astfel, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre, a inspectat santierele de reconstructie de la calea ferata pe relatia Pufesti - Adjud, precum si de la podul de peste Trotus, pe E85, afectate de inundatiile din 12 - 14 iulie. Ministrul s-a aratat multumit de stadiul lucrarilor, "dezvaluind" presei care sint constructorii ce vor reface cele doua trasee: pentru calea ferata reconstructia este facuta de firma "Arcada" din Bucuresti, iar podul de peste Trotus va fi refacut de firma de constructii "UMB Spedition" a cunoscutului om de afaceri bacauan Dorinel Umbrarescu. Se pare ca miliardarul Dorinel Umbrarescu a beneficiat de contract prin incredintare directa, insusi ministrul Gheorghe Dobre recunoscind la Adjud ca nu mai exista o alta firma care sa poata efectua reparatii de o asemenea amploare. "Speram ca circulatia pe calea ferata, pe relatia Pufesti - Adjud, sa fie redata in data de 15 septembrie. Deja s-a redat circulatiei relatia Faurei - Tecuci, dar cu restrictii de viteza in zona comunei Suraia", a declarat ministrul Gheorghe Dobre. Acesta si-a mai exprimat speranta ca podul de peste Trotus va fi redat in totalitate circulatiei in termen de 10 zile. Ministrul Gheorghe Dobre a inspectat din elicopter si zona Soveja, mai exact Drumul National DN2L Focsani - Soveja, in zona Varnita - comuna Racoasa. Dobre nu a putut sa spuna la ce valoare se ridica lucrarile de reconstructie a infrastructurii in Vrancea, insa a declarat ca, la nivel national, lucrarile de refacere a drumurilor nationale si a retelelor de cale ferata afectate ajunge undeva la suma de 250 de milioane de euro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.