Național

Se va putea contesta proba practica de la examenul pentru permis auto

Ziarul de Vrancea
7 aug 2009 907 vizualizări
Directia Permise propune filmarea probei de traseu n in prezent, aceasta proba nu poate fi contestata, iar examinatorul este suveran

Contestatiile la proba practica a examenului de conducere auto vor fi posibile in viitorul apropiat, promite conducerea Directiei Regim Permise de Conducere, care propune ca proba de traseu sa fie inregistrata video si monitorizata printr-un sistem GPS. în prezent, contestatiile la proba practica a examenului de conducere auto nu se admit, pentru ca, sustin oficialii Directiei Regim Permise de Conducere si înmatriculari Vehicule (DRPCIV), nu pot fi intrunite toate conditiile de desfasurare a examenului contestat. Practic, valorile de trafic, conditiile meteo-rutiere si comportamentul celor implicati nu pot fi reconstituite, astfel ca examinatorul este suveran, fapt pe care conducerea directiei doreste sa-l elimine.

Chestorul Marian Tutilescu, seful DRPCIV, a declarat pentru NewsIn ca a propus un proiect pilot, prin care proba practica a examenului pentru obtinerea permisului de conducere va fi filmata cu ajutorul unor camere video montate pe masini si monitorizata printr-un sistem GPS. Imaginile, sustinute de traseul parcurs in timpul examinarii, inregistrat in sistem GPS, vor putea fi analizate in cazul unor eventuale contestatii. Proiectul este agreat atit de asociatiile scolilor de soferi, cit si de Autoritatea Rutiera Romana, institutia competenta in domeniul reglementarii pregatirii teoretice si practice a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere. Mai mult, unele scoli si-au aratat disponibilitatea de a-si echipa masinile cu camere video si sistem GPS pentru a sprijini proiectul care pentru inceput va fi aplicat doar in Bucuresti. Daca rezultatele proiectului vor fi pozitive, atunci el va fi extins si permanentizat la nivelul tuturor serviciilor de profil din tara, au precizat oficialii DRPCIV.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.