Național

Comisia Udrea s-a apucat de treaba

Ziarul de Vrancea
5 aug 2009 594 vizualizări
Parlamentarii insarcinati sa controleze activitatea Ministerului Turismului au cerut fise de post si documente privind bugetul si achizitiile n intre timp, Corpul de Control al premierului verifica toate cheltuielile facute de ministere pentru publicitate

Comisia parlamentara de ancheta in cazul Elenei Udrea a decis, ieri, in prima sa zi de activitate, sa ceara Ministerului Turismului documente privind bugetul si planul anual de investitii, dosarele de achizitii publice, fisele de post ale persoanelor implicate in programul "Romania, land of choice". Membrii comisiei au mai stabilit sa solicite Ministerului Turismului si referatele de necesitate, organigrama si statele de functionare ale Ministerului, decizia ordonatorului de credit prin care a fost stabilita modalitatea de acordare a contractelor de achizitie publica, executia bugetara pe semestrul I. Comisia cere Ministerului Turismului sa precizeze si daca a fost supus controalelor institutiilor statului, cum ar fi Curtea de Conturi, si, de asemenea, procesele verbale ale acestor controale.

Deputatii din comisie s-au aratat interesati si de sumele acordate de Ministerul Turismului ca diurna si cazare, si daca aceste cheltuieli au fost facute in conformitate cu prevederile legale. "Ne intereseaza felul in care au fost prinsi acesti bani in situatiile financiar-contabile", a spus deputatul PSD Aura Vasile.

Comisia parlamentara de ancheta in cazul Elenei Udrea a stabilit sa se intruneasca din nou, martea viitoare, pentru audierea acelor reprezentanti ai presei care au semnalat nereguli la Ministerul Turismului, Ludovic Orban precizind ca nu s-a decis inca invitarea ministrului PDL la audieri.


Premierul a luat-o inaintea comisiilor parlamentare


Intre timp, de aproximativ o saptamina, Corpul de Control al primului-ministru face controale la aproape toate ministerele, verificind contractele de publicitate. Ilie Sarbu, ministrul Agriculturii, a dezvaluit ca angajatii Corpului de Control verifica "ceea ce s-a facut pe publicitate pina acum". întrebat daca sint facute si alte verificari, ministrul a spus ca momentan sint controlate doar contractele de publicitate. Verificarile efectuate de Corpul de Control al Primului-Ministru vin dupa ce in Parlament au fost constituite trei comisii de ancheta cu scopul de a verifica modul in care sint cheltuiti banii publici, in special pe contractele de publicitate si promovare: cazul fostului ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi; atribuirea directa de catre Ministerul Mediului, condus de Nicolae Nemirschi, a unui contract de publicitate in valoare de 500.000 de euro firmei Ars Advertising; cea de-a treia comisie parlamentara de ancheta verifica modalitatea de cheltuire a banilor publici pentru campaniile de publicitate si promovare ale Ministerului Turismului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.