Național

Cum au prins-o procurorii DNA pe Monica Ridzi

Ziarul de Vrancea
28 iul 2009 1062 vizualizări
Procurorii DNA i-au pus microfoane unei angajate a Ministerului Tineretului si Sportului pentru a o putea asculta pe Monica Ridzi n asa au aflat modul in care s-au pus la cale contractele paguboase pentru stat si cum s-au falsificat si sters datele compromitatoare

Deputatii din Comisia Juridica au avizat, ieri, cu 18 voturi "pentru" si o abtinere, solicitarea procurorului general privind inceperea urmaririi penale in cazul fostului ministru al Tineretului Minica Iacob Ridzi (PDL). Gazeta Sporturilor a intrat in posesia informatiilor care apar in referatul trimis de anchetatori in Parlament, prin care se justifica cererea de urmarire penala la adresa fostului ministru Ridzi, iar jurnalistul Catalin Tolontan a postat pe blog citeva dintre datele cuprinse in acesta. Ioana Virsta, actionar la firma de PR Red Apple Communication si angajata de catre MTS pe post de consilier al ministrului Ridzi, i-a spus inca din martie lui Bogdan Iacobescu, de la firma Artisan, ca in aprilie MTS va achizitiona un eveniment. La o intilnire ulterioara, consilierul Virsta ii promite ca-i faciliteaza incheierea respectivului contract. Virsta l-a pus apoi pe Iacobescu in legatura cu Paul Diaconu si Marius Marcuta, directori la MTS. Acestia uita sa stearga mail-urile prin care aranjeaza atribuirea contractelor. Ridzi si Virsta le-au spus angajatilor ca totul e legal "pentru a preintimpina eventualele opozitii", se arata in referatul procurorilor. Apoi, in citeva zile, Ridzi si subordonatii sai au pus la cale falsificarea inscrisurilor oficiale: nota de oportunitate, nota de fundamentare, trei caiete de sarcini si raportul procedurii interne. "In realitate, nici una dintre societati nu au primit caietele de sarcini pentru ca nu fusesera intocmite", scrie DNA. Aici intervine denuntatoarea. Lelia Preoteasa, o angajata a MTS, care i-a ajutat pe procurori purtind microfoane la intilnirile cu Ridzi. In preziua demisiei Monicai Ridzi, ministrul, sotul sau si citiva sefi din MTS au intrebat-o pe Preoteasa daca DNA-ul a descoperit mail-urile pe care si le-au transmis reciproc cind au falsificat documentele. Speriati, l-au chemat pe specialistul IT din MTS, Mesina Paul, si i-au cerut sa stearga definitiv din calculatoare aceste mail-uri pentru a nu mai putea fi folosite ca probe de DNA. Omul a executat ordinul si apoi a recunoscut totul in fata procurorilor. La citeva zile dupa demisia lui Ridzi, Razvan Iacobescu si Nica Udangiu, reprezentanti Mark si Artisan, au recunoscut si ei in fata procurorilor cum au pus la cale contractele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.