Național

Basescu calca in bostanaria lui Geoana, la Dabuleni

Ziarul de Vrancea
27 iul 2009 645 vizualizări
Traian Basescu a descins intempestiv la Dabuleni, pentru a-i imbuna pe bostanari , care s-au declarat ofensati de remarcile presedintelui n acesta il ironizase pe presedintele Senatului, Mircea Geoana - al carui fief electoral este Dabuleni -, decretindu-l sef de bostanarie

Presedintele este sensibil la onoarea bostanarilor din Dabuleni, fieful electoral al liderului PSD, Mircea Geoana. Acestia s-au declarat saptamina trecuta jigniti de remarcile presedintelui la adresa liderului PSD. "Inteleg ca domnul Geoana, lucrind la Dabuleni si fiind sef peste bostanarie, nu peste Senatul Romaniei, nu are nici o responsabilitate pentru intirzierea dosarelor in Parlament (n.red. -de mare coruptie, a lui Adrian Nastase)", a declarat Basescu comentind lipsa de responsabilitate a liderului PSD. Geoana a refuzat sa comenteze si sa apere onoarea "bostanariei", dar l-a scos la inaintare pe primarul din Dabuleni. Pesedistul Nicolae Dragoi a trimis o scrisoare deschisa la Cotroceni in care a acuzat faptul ca locuitorii din Dabuleni au resimitit ca "jignitoare" eticheta de "bostanari". "Oamenii din Dabuleni nu sint bostanari, sint oameni muncitori, care l-au respectat tot timpul pe domnul presedinte. Nu e posibil ca un presedinte de tara sa jigneasca oamenii din Dabuleni si sa-i faca bostanari", afirma primarul Dragoi. "Basescu a fost la tuns de oi in Moldova si noi, dabulenii, nu l-am facut cioban, cum ne-a facut el pe noi bostanari", a mai spune Dragoi.


Basescu: "Pentru ce sa va cer scuze?"


Observind ca risca sa devina o tema sensibila de campanie, presedintele a incercat simbata sa tempereze nervii "bostanarilor", in timpul unei vizite la Rimnicu Vilcea. "Pentru ce sa le cer scuze? Geoana si primarul din Dabuleni au inteles altceva decit ceea ce am spus. Vreau sa stiti ca celor din Dabuleni, cind eram primar, eu le-am creat conditii sa vinda in Bucuresti, si ei stiu asta", declara Basescu, pentru ca, la citeva ore, sa descinda pe ulitele din Dabuleni. "Am venit sa va demonstrez ce inseamna minciuna unui om politic", le-a spuns seful statului bostangiilor intilniti pe la Dabuleni. Lumea e nehotarita: unii fluiera, altii aplauda. O femeie se declara in continuare jignita. "De ce, doamna?" o intreaba presedintele. "Faptul ca vesnic domnul Geoana e legat de bostanarie"¦Noi n-avem nimic cu dl. Geoana". Seful statului explica: "Eu am vazut un om care nu-si facuse datoria. Avea obligatia sa rezolve pentru tara probleme legate de Senat. Si a spus: pe mine nu ma intereseaza nimic! Si-atunci am spus: tu esti sef peste Senat sau peste bostanarie! Asta e explicatia!" Iar la plecare mai pune o tusa: "Rau e cind te dai presedinte al Senatului si te ascunzi si zici ca esti bostangiu"¦"



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.