Național

Boc, gata sa-l ancheteze pe Tariceanu pentru 3 miliarde de euro de la BCR

Ziarul de Vrancea
24 iul 2009 606 vizualizări
Premierul Emil Boc a declarat ieri ca va propune luni, in sedinta coalitiei, formarea unei comisii de ancheta la nivelul Parlamentului, pentru a se stabili cum s-au cheltuit trei miliarde de euro din Fondul National de Dezvoltare in guvernarea PNL

"Liberalii au cheltuit 3 miliarde de euro din Fondul National de Dezvoltare, ducind deficitul bugetar la 5,4%. PSD va trebui sa hotarasca daca e la putere si merge pina la capat cu acest demers sau este in opozitie, alaturi de PNL", a spus premierul Emil Boc. Premierul Emil Boc a declarat, la 29 ianuarie, ca banii din Fondul National de Dezvoltare sint fictivi, exista doar ca valoare contabila, in replica la o afirmatie a fostului prim-ministru Tariceanu, care a declarat ca sumele din Fond pot fi alocate pentru investitii, dar ca noul Guvern nu stie unde sa caute. "Fondul National de Dezvoltare este practic, in acest moment, golit din punct de vedere financiar. Nu exista bani reali. Exista numai bani fictivi. Banii din vinzarea BCR si din alte privatizari i-a cheltuit. Pe ce, numai el poate sa spuna. Exista doar ca valoare contabila si cu aceasta valoare contabila te-ai putea duce sa imprumuti de pe piata bani la niste dobinzi... v-am spus in ce context international. Nu exista banii acestia, este o gogoasa, o minciuna!", a declarat Boc joi, la TVR. Premierul a facut apel la un citat din Kant pentru a-si argumeta declaratia: "Nu e totuna sa ai 100 de taleri in cap sau sa ii ai in buzunar".





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.