Național

Baronii PSD apara fabrica diplomelor de la Spiru Haret

Ziarul de Vrancea
22 iul 2009 742 vizualizări
Baronii PSD se comporta ca si cum ar fi preluat haturile educatiei din Romania si sustin ca absolventii Spiru nu trebuie sa dea inca o data licenta n ministrul Andronescu nu a luat nici o decizie, asteptind rezultatele unui control care descopera tot felul de nereguli

Liderii PSD au aminat ieri luarea unei decizii in cazul diplomelor de la Spiru Haret intrucit ministerul Educatiei nu a finalizat controlul asupra universitatii. Purtatorul de cuvint al partidului, Bogdan Niculescu Duvaz, sustine ca in urma anchetei care se deruleaza s-au descoperit mai multe nereguli. " Pina ca acest control sa fie terminat nici ea, nici noi nu putem sa ne structuram o opinie. Inteleg ca acest control descopera tot felul de nereguli", a spus Duvaz. El a dat asigurari ca "absolventii cu diploma valabila din sistemul de invatamint, fie Spiru Haret, sau altul nu vor avea probleme care sa puna sub semnul intrebarii ceea ce ei au absolvit". Duvaz nu a putut da un termen exact pina la care controlul va fi terminat. Ministrul Educatiei, care a fost intreaga zi la sediul MECI, asteptind raportul inspectorilor trimisi la USH a spus deocamdata ca nu are alta solutie decit cea enuntata si ca nu vrea sa inflameze si mai mult lucrurile.


Vanghelie spune ca diplomele sint o "chestiune sociala"


Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, sustine ca reluarea examenului de catre absolventii de la Spiru Haret ar reprezenta o problema sociala si ca acestia nu trebuie tratati precum "cartofii sau rosiile". Vanghelie a declarat ca el nu va fi niciodata de acord cu reluarea examenului. "Deci din punctul meu de vedere, am spus foarte clar si aici la sedinta trecuta: nu sint de acord. Nu sint de acord. (....) Dar noi cind vorbim de 100.000 de persoane, vorbim si de o problema sociala. Daca vreti dumneavoastra, poate sa fie electorala, ca tot ceea ce facem ca oameni politici se poate numi si actiune electorala. Din punctul meu de vedere, n-am sa fiu niciodata de acord, daca va depinde de mine, ca o problema retroactiva sa vina inapoi ", a explicat primarul de la sectorul cinci.


Baronul Oprisan: "Andronescu s-a pripit"


Presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan, a declarat ieri ca Ecaterina Andronescu nu si-a asumat raspunderea pentru greselile facute, ca a facut prea multe stingacii in ultima vreme si ca nu i se pare normal sa se puna "tunurile" pe invatamintul privat. "Nu vorbesc de voturi (cele pe care le-ar obtine PSD aparind cauza studentilor Spiru Haret, n.r.), ci de corectitudinea deciziei. Cert e un singur lucru: dna ministru Andronescu s-a pripit si probabil s-a pripit si cu orele de sport si cu orele de desen si probabil nu-si asuma foarte tare responsabilitatea. Prea multe stingacii in perioada asta", a declarat Oprisan, inaintea unei sedinte de campanie a PSD.


Mihail Hirdau: Spiru Haret controleaza Parlamentul si Ministerul Educatiei


Mihail Hirdau a reactionat la atacurile Ecaterinei Andronescu cu privire la problema Spiru Haret si a acuzat USH ca a controlat si controleaza alaturi de alte universitati particulare Parlamentul si Ministerul Educatiei. "Problema Spiru Haret este mult mai complexa decit pare. Pina acum Universitatea Spiru Haret a reusit sa treaca peste toate reglementarile pentru ca a stiut sa controleze Parlamentul si Ministerul Educatiei", a acuzat fostul ministru al Educatiei, Mihail Hirdau.


Basescu toarna gaz pe foc: "M-as bucura ca Guvernul sa ia taurul de coarne"

Presedintele Traian Basescu a declarat marti, in legatura cu situatia Universitatii Spiru Haret, ca pare a se fi luat decizia de a se da dreptate sindicatelor in detrimentul sistemului privat, care este astfel discreditat, si ca si sistemul de stat sufera cam de aceleasi "hibe".

"in momentul de fata este un blocaj pe doua paliere, este o lupta intre cei care vor sa diminueze invatamintul privat pentru ca piinea si cutitul se afla in mina celor de la stat, sindicate si oameni politici. Iar pe de alta parte, este o lupta pentru blocarea procesului de modernizare a sistemului de educatie dusa in tandem de sindicate, lideri de sindicat si Ministerul Educatiei. Se pare ca s-a luat decizia sa se dea dreptate sindicatelor pentru discreditarea sistemului privat. Dar vreau sa stiti ca aceleasi hibe pe care le are sistemul privat le are si sistemul de stat, poate intr-o masura mai mica, dar la fel", a afirmat Basescu. "Solutiile sint. M-as bucura ca Guvernul sa ia taurul de coarne, nu stiu daca o va face in interiorul aliantei, dar ce vedem este rezultatul unor lupte, a unor interese ale invatamintului de stat in detrimentul celui privat. Iar ce vedem din ceea ce nu ne place, este caracteristic si invatamintului de stat in mod egal", a declarat Basescu.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.