Național

Trei kilograme de explozibi, furate dintr-o mina

Ziarul de Vrancea
21 iul 2009 548 vizualizări
Aproximativ trei kilograme de explozibil si 1.100 de capse pirotehnice au fost furate de la depozitul minei Plostina, din cadrul Exploatarii Miniere Motru.

Materialul explozibil a disparut din depozitul minei de subteran Plostina. Disparitia sa a fost sesizata de paznicii care s-au intors, ieri, la serviciu, dupa o luna de somaj tehnic. Potrivit politistilor, paznicii au gasit taiate grilele de la gurile de aeraj de la suprafata si de la subteran, iar lacatele de la usile depozitului erau sparte. Momentan, nu se stie cu exactitate cind a fost data spargerea. Politistii criminalisti incearca sa afle cit mai multe date despre spargerea care a avut loc la depozitul minei Plostina. "O echipa complexa s-a deplasat acolo. Cazul este in cercetare. Explozibilul a disparut din depozitul minei de subteran Plostina. Nu se stie cu exactitate cantitatea. Persoane necunoscute au patruns in depozitul. Avem un cerc de suspecti, iar politistii efectueaza toate cercetarile necesare identificarii suspectilor de furt. Sint verificate toate ipotezele", a declarat Daniel Tica, purtatorul de cuvint al IPJ Gorj. Inspectorii din cadrul ITM Gorj cerceteaza inclusiv varianta ca angajati ai EM Motru sa fie coautori ai furtului de explozibil. Astralita este cel mai ieftin explozibil, ce are in componenta azotat si motorina, si se foloseste frecvent in exploatarile miniere. Efectele folosirii acesteia in mod nesupravegheat pot fi devastatoare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.