Național

Nazistul Mazare afirma ca este un mare admirator de filme

Ziarul de Vrancea
21 iul 2009 688 vizualizări
Primarul Constantei spune ca s-a imbracat in uniforma de nazist inspirindu-se din filmul "Operatiunea Walkirie"

Liderul PSD Constanta, Radu Mazare, a declarat ieri ca s-a imbracat in uniforma de nazist inspirat fiind de filmul "Operatiunea Walkirie", unde personaj principal este, potrivit primarului Constantei, un ofiter german care voia "sa scape tara de un dictator nebun". Rugat sa comenteze faptul ca un ONG a facut o sesizare la Procurorul General dupa ce s-a imbracat la o prezentare de moda in uniforma de nazist, Mazare a replicat: "Ce sa facem? La cite plingeri am eu, una in plus mai este o problema? Absolut nici o problema cu atit mai mult cu cit am spus ca m-am inspirat din > in care un ofiter german voia sa scape tara de un dictator nebun!". Maximilian Katz, directorul Centrului pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului in Romania, a trimis o sesizare procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, in care arata ca "Radu Mazare nu numai ca a incalcat Legea 107/2006, dar a si instigat un minor sa-i urmeze «exemplul», educindu-l pe acesta sa trateze legislatia in vigoare cu dispret. ("¦) Institutiile carora adre sam acest protest au datoria sa ia masurile necesare pentru ca mesajul trimis de domnul Mazare publicului larg sa fie inteles corect, in special de cei care acum au motive intemeiate sa creada ca a purta uniforme naziste si a defila in pas de gisca este legal si chiar la moda in Romania". In Legea 107/2006 se precizeaza ca "utilizarea in public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe se sanctioneaza cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani".

Primarul Constantei, social-democratul Radu Mazare, a defilat simbata, in cadrul unei prezentari de moda cu tematica militara, imbracat intr-o uniforma de ofiter german. Alaturi de el s-a aflat fiul sau, Raducu, acesta purtind o uniforma de ordonanta.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.