Național

Alina Mungiu Pippidi se dezlantuie impotriva familiei Basescu

Ziarul de Vrancea
21 iul 2009 750 vizualizări
Seful statului e obiect doar de bancuri pe afara, dupa ce si-a lansat fata in PE n Basescu da vina pe oricine, dar nu pe copila lui prost crescuta , mai adauga presedintele SAR

Alina Mungiu Pippidi , fostul "sfetnic" si aliat al lui Traian Basescu, a acordat un interviu extrem de taios "Academiei Catavencu." Pe un ton ironic si pe alocuri sarcastic, Alina Mungiu Pippidi face un portret extrem de plastic "curtii lui Basescu", adica celor doua Elene si Monicai Iacob Ridzi. Despre "scandalul Ridzi", presedintele SAR spune ca ministrul "s-a gindit sa faca servicii familiei pe contul banilor publici, al bunului simt, al expunerii la ridicol al tuturor sustinatorilor lui Basescu care nu erau clienti de partid sau familie, ci prieteni." Ea o ataca, de asemenea, pe "independenta" Elena Basescu pentru votul dirijat in fiecare sectie de vot, considerat "o forma de frauda electorala.". Din aceasta operatiune, apreciaza Mungiu Pippidi , a cistigat "cum cistiga intotdeauna beizadelele, cu cost mare. Prietenii zac prin pulbere si praf, aliatii sint discreditati de nu pot scoate capul din casa, dar s-a dovedit ca familia e invicibila. Ma rog, asa cred ei. Pretul de imagine externa si interna e enorm. (...) A fost o serie neagra, ca sa o scuze pe ea, s-a facut de ris tata-sau, partidul, pentru ca nu o voia a trebuit sa isi faca mea culpa si sa faca lucruri mult mai rele decit sa o fi pus pe lista cum era vorba initial, au trebuit sa transfere voturi si dupa cum se vede si bani de publicitate din fonduri publice. Basescu e obiect doar de bancuri pe afara. E greu de crezut ca ambitiile unei fetiscare a carei lipsa de cultura se vede si dupa cum arata pot ruina atitea lucruri, dar iata ca se poate.(...) Basescu da vina pe oricine, dar nu pe copila lui prost crescuta".


Lipsa de inspiratie a presedintelui


Presedintele SAR crede ca presedintele "e parasit de inspiratie." "Basescu s-a incapatinat, vrea sa ne transmita ca vrea un al doilea mandat fara conditii, unul in care face ce vor muschii lui. Or, acesta e un semnal gresit, exact un asemenea mandat devine indezirabil. Cu linia asta a lui ii face pe fostii lui sustinatori sa stea acasa in ziua votului", afirma ea.

Alina Mungiu Pippidi mai declanseaza un atac frontal la adresa Elenei Udrea, despre care i-a spus presedintelui ca "nu are ce cauta in viata politica", intrucit nu este capabila sa faca diferenta dintre "public si privat" . "Dna Udrea e, ca toate fetele astea, o creatura care nu gindeste decit in termeni de interes personal si nu poate concepe ca in societate exista si etaje superioare, unde oamenii au altfel de motivatii." La observatia reporterului ca Udrea sustine ca exista o disputa personala intre cele doua, eventual invidie, Mungiu a replicat: "Exact, atita o duce capul, ea nu are orizont dincolo de persoane. Da, visul meu e sa conduc Ministerului Turismului, a carui desfiintare am pus-o din anul 1996 in programul CDR."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.