Național

Revin biletele la ordin emise de autoritati

Ziarul de Vrancea
21 iul 2009 623 vizualizări
Vicepremierul Dan Nica a declarat ieri ca sistemul de plata cu bilete la ordin emise de autoritatile locale va fi reintrodus pentru a nu afecta programele de investitii, fiind totodata o masura benefica in perioada crizei deoarece utilizeaza resurse financiare private.

La finalul sedintei coalitiei vicepremierul Dan Nica a sustinut ca, pentru discutarea subiectului biletelor la ordin, au fost invitati mai multi lideri locali, precum primarul Constantei, Radu Mazare, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan si primarul Iasiului, Gheorghe Nichita. "Cu totii au aratat care sint avantajele mentinerii acestui sistem de plata cu bilete la ordin si mai ales posibilitatea ca programele investitionale ale autoritatilor locale sa se desfasoare la un nivel foarte bun si mai ales fara nici un fel de probleme. In perioada de criza este bine sa utilizezi cit mai mult resurse financiare private, si biletele la ordin asta permit, de fapt ele reprezinta o garantie catre companii ca vor fi platite la un an, la doi, la trei, la cinci ani, depinde cum au fiecare dintre aceste autoritati locale contractele incheiate", a declarat Nica. Totodata, Radu Mazare a apreciat ca "e ceva normal ce s-a intimplat". "Daca un lucru s-a intimplat bine si merge bine de opt ani, de ce sa-l fac eu acum sa mearga prost, mai ales intr-o perioada de criza? Am explicat necesitatea, am discutat si cu ceilalti primari, au acelasi punct de vedere, e logic sa gaseasca o solutie. Nu s-au opus, repet e o chestiune in care ne finantam noi autoritatile locale si in care ne finantam o sumedenie de proiecte...de ce s-a luat? Nu stiu, doar m-am pomenit cu ea pe acum acum o saptamina, punindu-mi in pericol asfaltarea", a declarat Mazare. Nica a precizat ca ministerul Finatelor va trebui sa prezinte in sedinta de Guvern de miercuri solutiile prin care autoritatile locale sa poata utiliza biletele la ordin ca instrumente de plata. "Un al doilea subiect pe care l-am discutat astazi se refera la necesitatea de a modifica cadrul legislativ astfel incit biletele la ordin care sint emise de catre autoritatile locale sa reprezinte si sa constituie un element de plata care mai departe sa poata fi utilizat atit de primarii, cit si de Consiliile Judetene, ceea ce reprezinta, daca vreti, si o modalitate prin care putem da un sprijin acestor autoritati locale sa isi duca la indeplinire programele de investitii. Tot ministrul Finantelor a primit aceast insarcinare, ca miercuri, in sedinta de Guvern, sa vina cu solutia pentru ca biletele la ordin sa poata fi utilizate ca instrument de plata de catre autoritatile locale", a mai declarat Nica.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.