Național

PSD o lasa pe Andronescu sa se bata singura cu Universitatea Spiru Haret

Ziarul de Vrancea
18 iul 2009 681 vizualizări
Mircea Geoana sustine ca nu a discutat cu ministrul Educatiei nici un proiect de ordonanta care ar reglementa situatia diplomelor celor peste 95.000 de absolventi ai universitatii

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, la Iasi, ca s-a dispus infiintarea unei comisii de control care sa faca verificari la Universitatea "Spiru Haret" pentru o serie de clarificari si a subliniat ca vor fi adoptate masuri care sa ajute institutia de invatamint superior. "Am trimis o comisie de control la Universitatea «Spiru Haret» pentru ca avem nevoie de anumite clarificari in legatura cu demersurile pe care trebuie sa le facem mai departe. Din acest control, sper sa putem deprinde acele masuri care sa ajute universitatea sa devina mai buna", a declarat ministrul Educatiei.

"Nu luati demersul meu ca o directie tintita spre a inchide universitati. Am inceput cu «Spiru Haret» si cu «Petre Andrei» pentru ca am constatat ca aici problemele sint extrem de acute, dar vom continua si cu celelalte universitati", a mai spus ministrul.

Problema diplomelor de licenta ilegale a revenit in actualitate dupa ce Universitatii "Spiru Haret" i s-a retras dreptul de organizare a admiterii in anul universitar 2009-2010, prin HG 749/2009, care cuprinde lista facultatilor din Romania acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu. Universitatea nu se regaseste pe aceasta lista.


Geoana o contrazice pe Andronescu


O surpriza a venit insa de la presedintele PSD, Mircea Geoana. El a declarat vineri pentru NewsIn ca Ecaterina Andronescu nu a evaluat toate consecintele deciziilor legate de "Spiru Haret", ca raspunsul fata de problema absolventilor a fost insuficient si ca nu a consultat partidul despre OUG pe care intentioneaza sa o promoveze.

"Subiectul Universitatii «Spiru Haret» este un subiect important, dar si sensibil. Este clar ca este nevoie de a asigura ca regimul acordarii diplomelor sa fie transparent si sa sa reflecte atit calitatea, cit si cantitatea activitatii de educatie, dar in acelasi timp e clar ca abordarea subiectului nu trebuie sa aiba o dimensiune retroactiva, in conditiile in care este vorba de mii de absolventi, unii dintre ei aflindu-se deja de citiva ani in cimpul muncii, fie in sistemul de stat, fie in cel privat", a declarat Geoana, pledind ca masurile Ecaterinei Andronescu sa tina cont de toate consecintele.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.