Național

Ministrul Justitiei, denuntat de judecatori la Parchet pentru abuz în serviciu

Ziarul de Vrancea
15 iul 2009 578 vizualizări
Asociatia Magistratilor din Romănia (AMR) a depus ieri la Parchetul instantei supreme un denunt împotriva ministrului Justitiei Catalin Predoiu, pe care îl acuza de abuz în serviciu

Presedintele AMR, Mona Pivniceru, a explicat ca s-a luat aceasta decizie pentru ca celelalte asociatii profesionale nu au fost de acord cu ideea de plingere penala. Actul administrativ de retragere a sporului de 50% pentru solicitare neuropsihica pentru magistrati a declansat, in urma cu o saptamina, nemultumirea magistratilor din intreaga tara. Dupa doua zile de intrerupere temporara a sedintelor de judecata si in conditiile in care ministrul Justitiei a subliniat public, de mai multe ori, ca nu sint fonduri pentru plata acestor sporuri, asociatiile profesionale ale magistratilor au decis suspendarea sedintelor de judecata, zilnic, pe durata nedeterminata, timp de cite trei ore.



Ministrii dau azi raportul pe reorganizarea agentiilor si autoritatilor din subordine


Ministrii vor prezenta in sedinta de astazi a Executivului stadiul reorganizarii agentiilor si autoritatilor pe care le au in subordine, potrivit unor reprezentanti ai ministerelor. Premierul Emil Boc a anuntat, la finele lunii iunie, ca numarul agentiilor guvernamentale va fi redus cu 50%, pina la 15 iulie, prin desfiintare sau comasare, fiind exceptate agentiile sau autoritatile a caror activitate are legatura cu obligatiile asumate fata de UE. Masura este inclusa intr-un nou program de masuri guvernamentale destinate reducerii efectelor crizei economice, declara atunci premierul. Potrivit lui Boc, agentiile sau autoritatile a caror activitate are legatura cu obligatiile asumate fata de UE, precum ANRE sau ANRMAP, nu vor fi afectate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.