Național

Sexul decimeaza diplomatia romăneasca la Chisinau

Ziarul de Vrancea
14 iul 2009 1434 vizualizări
consulul din capitala Republicii Moldova a demisionat dupa ce a fost filmat in pat cu o angajata localnica a misiunii diplomatice n Ministerul de Externe de la Bucuresti a anuntat doar ca angajatul sau fusese chemat in tara inca de saptamina trecuta

Consulul roman la Chisinau, Ion Nuica, a demisionat ieri, a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvint al MAE, contactat pentru a comenta situatia aparuta in urma publicarii de catre un cotidian din Bucuresti a unor imagini video in care diplomatul roman este surprins in timpul unei partide de sex. "Consulul nostru este chemat in tara inca de saptamina trecuta si isi anuntase inca de pe atunci intentia de a demisiona. Astazi, luni, el doar a semnat actul in sine", a declarat purtatorul de cuvint al MAE, Alin Serbanescu, fara a face precizari despre motivele pentru care a fost chemat sau pentru care si-a dat demisia.

întrebat despre inregistrarea video, Serbanescu a spus ca, "din moment ce (consulul) era deja demisionar, pentru MAE este irelevant filmul aparut in presa luni".

Filmul a fost realizat cu o camera ascunsa care infatiseaza un domn prezentat drept diplomat roman executind o partida de sex cu o femeie care pare sa fie rezidenta in Republica Moldova, dar despre care autorii filmarii sustin ca este angajata la Consulat. Cei doi protagonisti discuta si despre unele treburi de serviciu, insa nu chestiuni ce ar interesa siguranta nationala. Filmul contine un generic cu accente politice tipice propagandei regimului comunist de la Chisinau.

Noul scandal intervine in plin inghet diplomatic intre Chisinau si Bucuresti, in conditiile in care Romania nu are ambasador in capitala moldoveana, dupa ce autoritatile de aici au refuzat sa-si dea agrementul pentru persoana propusa de MAE roman. Fostul ambasador roman la Chisinau, Filip Teodorescu, a fost expulzat in aprilie, impreuna cu un alt diplomat roman, dupa ce puterea din R. Moldova au acuzat Romania de implicare in violentele postelectorale din 7 aprilie.


Caz similar cu un diplomat britanic in Rusia


Saptamina trecuta, un diplomat britanic aflat la post in Rusia a demisionat din functie dupa ce pe internet a aparut un film in care este infatisat in timp ce face sex cu doua prostituate. James Hudson a ocupat functia de consul general adjunct al Marii Britanii in Ekaterinburg. Filmul a fost postat pe un site de stiri din Rusia sub titlul "Aventurile Dl. Hudson in Rusia". In film, barbatul, despre care se afirma ca este diplomatul britanic, poate fi vazut cum intra in camera unui bordel din Ekaterinburg, se aseaza pe o canapea, bea si se saruta cu doua femei imbracate doar in lenjerie intima. Ulterior, cei trei sint filmati in timp ce fac sex. Presa a speculat ca filmul a fost realizat de agenti ai serviciului de securitate FSB, succesorul KGB, cu scopul de a-l santaja pe diplomat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.