Național

Curtea Constitutionala decide asupra legilor proprietatii si justitiei

Ziarul de Vrancea
5 iul 2005 682 vizualizări
Curtea Constitutionala se va pronunta, miine, asupra celor trei sesizari referitoare la legile privind proprietatea si reforma justitiei, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament.

Curtea Constitutionala se va pronunta, miine, asupra celor trei sesizari referitoare la legile privind proprietatea si reforma justitiei, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament. Judecatorii Curtii au luat, ieri, in discutie sesizarea PRM la Legea privind reforma in domeniile justitiei si proprietatii si au stabilit sa dea o solutie in aceeasi zi in care se va pronunta si asupra contestatiilor silmilare formulate de PSD si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

PRM a atacat la Curtea Constitutionala Legea privind reforma in domeniile justitiei si proprietatii pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament, invocind incalcarea articolului 114 din Constitutie, deoarece de fapt Guvernul si-a asumat raspunderea pe mai multe proiecte de lege si nu pe unul singur, asa cum stabilesc prevederile constitutionale.

Exceptia ridicata de PRM are in vedere si hotarirea Curtii Constitutionale, care a stabilit, in anul 2003, ca poate fi acceptata asumarea raspunderii pentru mai multe reglementari daca ele au un scop comun. Potrivit PRM, legile privind proprietatea si justitia nu au legatura intre ele, pentru a se putea incadra in conditiile stabilite in hotarirea Curtii Constitutionale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.