Național

Apele fac ravagii in judetele din sudul tarii

Ziarul de Vrancea
5 iul 2005 638 vizualizări
In Teleorman, au cedat digurile de pamint

Continua urgia in sudul tarii. Inundatiile au izolat deja zeci de localitati, iar casele de chirpici au inceput sa se prabuseasca. Militari din cadrul Ministerului Apararii Nationale (MApN), politisti, jandarmi si alti angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) au intervenit si ieri in zonele inundate, venind in sprijinul autoritatilor locale cu autocisterne, TAB-uri, barci si alte mijloace logistice. Ploile abundente cazute in ultimele zile au provocat inundatii in opt judete din sudul tarii, unde patru persoane au murit; sute de case, terenuri agricole, fintini si drumuri erau acoperite de ape, iar numeroase localitati ramasesera izolate si fara curent electric. Potrivit datelor centralizate de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA), pina ieri dimineata, apele au facut ravagii in judetele Olt, Teleorman, Arges, Constanta, Giurgiu, Dolj, Gorj si Hunedoara. Precipitatiile au produs pagube pe o suprafata de peste 35.000 hectare de teren, din care aproape jumatate sint in judetul Telorman, informeaza Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR).


Va ploua in continuare

Potrivit meteorologilor, vreama va fi in continuare instabila in sudul si estul tarii si va ploua pe arii extinse, in Muntenia si Dobrogea si, local, in Oltenia si Moldova. Unul din cele mai afectate judete este Olt, unde ploile, revarsarea unor piraie locale si deversarea a cinci baraje mici au provocat pagube in 36 de localitati. In Teleorman, unde au cedat mai multe diguri de pamint, au fost inundate 27 de localitati, o persoana pierzindu-si viata dupa ce casa s-a prabusit peste ea. In judetul Arges, opt localitati au avut de suferit in urma precipitatiilor abundente, scurgerii de pe versanti, revarsarii unui piriu si a deversarii barajului de la Urluieni. In judetul Constanta, revarsarea riurilor Topolog-Casimncea, Cartal si Rimnic si avarierea digului de aparare din Saraiu au provocat pagube in localitatile Saraiu, Stejaru, Pantelimon, Runcu, Cheia, Baltagesti, Crucea si Horia. In Giurgiu, apele au afectat 27 de case si 26 de anexe gospodaresti din localitatile Giurgiu, Hotarele, Izvoarele, Ghimpati, Varasti, Rasuceni si Letca Noua. In Dolj, au fost inundate 30 de case, 490 de anexe gospodaresti si un sediu de institutie, aflate in localitatile Cimpeni, Ghercesti, Mischii, Motoci, Simnicu de Sus, Robanesti, Drogatesti, Breasta si Sopot, iar in Gorj au fost afectate de ape 33 de anexe gospodaresti din localitatile Rovinari si Cilnic.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.