Național

Aglomeratie la banci

Camelia Stănilă
5 iul 2005 731 vizualizări
In prima zi bancara de dupa introducerea leului greu, bancile au fost asaltate de clienti.

Primii care s-au inghesuit la ghisee au fost reprezentantii firmelor, care trebuiau sa depuna sumele acumulate in gestiune in ultimele zile sau cei care aveau nevoie de bani pentru operatiunile curente. Si focsanenii de rind au stat la cozi ieri, intreaga zi, pentru a-si putea plati facturile, achita ratele sau pentru a scoate bani din conturi. Multi dintre cei care au avut rabdarea sa stea ore intregi pe la banci au facut-o si din curiozitate, pentru a vedea noile bancnote intrate pe piata. Aceasta deoarece, in week-end, foarte putini vrinceni s-au putut lauda ca au avut buzunarele mai "grele". Si citeva supermarket-uri au pus in circulatie noile monede, mai precis pe cele de 10 sau 50 de bani, spre surprinderea cumparatorilor care au primit rest atit in lei grei cit si in lei noi. Multi dintre cei care au pus mina pe noua moneda au apreciat aspectul acesteia, insa si-au exprimat si temerile in legatura cu restul pe care il vor primi in viitor prin magazine sau cu rotunjirea preturilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.