Național

Lui Nastase i-a sarit mustarul din cauza lui Flutur

Ziarul de Vrancea
4 iul 2005 620 vizualizări
Ministrul Agriculturii vrea sa treaca dreptul aprobarii permiselor de vinatoare in subordinea sa

Presedintele Asociatiei Generale a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania (AGVPS), Adrian Nastase, a anuntat, simbata, la congresul extraordinar al organizatiei, ca nu va mai candida pentru un nou mandat. "Am fost presedinte timp de 12 ani. Cred ca ajunge\'\', a spus Nastase. El a precizat ca va ramine, insa, alaturi de membrii asociatiei si va continua sa vineze. De altfel, Nastase a povestit despre una dintre cele mai reusite partide de vinatoare la care a fost prezent, "cind din trei batai a impuscat patru vulpi\'\'. în acelasi timp, el afirmat ca cea mai deosebita vinatoare a fost cea de la Balc, fara a da mai multe detalii. Membrii (AGVPS) prezenti la congres si-au exprimat nemultumirea cu privire la modul in care Ministerul Agriculturii a elaborat proiectul de modificare a Legii fondului cinegetic si protectia vinatului, sustinind ca institutia nu a tinut cont de observatiile lor.

Printre prevederile cu care vinatorii si pescarii sportivi nu sint de acord se numara cele referitoare la stabilirea si definirea metodelor de vinatoare, nivelul taxelor de vinatoare, acordarea permiselor pentru cetatenii straini, dar si a modului de atribuire a fondurilor. "Proiectul este facut sa enerveze, nu sa reglementeze\'\', a mentionat Nastase. AGVPS include 140 de asociatii de vinatori si pescari sportivi, care gestioneaza circa 73% din totalul fondurilor de vinatoare. Asociatia are circa 60.000 membri. Reprezentantii AGVPS au discutat la congresul extraordinar modificarea statului organizatiei, ca urmare a schimbarilor aparute in legislatia cu privire la activitatea asociatiilor si fundatiilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.